IT & C

Hacking si santaj

Un tanar de 21 de ani a fost prins de politisti, impreuna cu doi prieteni de-ai sai, dupa ce a santajat mai multe firme din SUA cu publicarea unor date confidentiale aflate prin accesarea neautorizata a bazelor de date ale acestora.

Cazul a fost prezentat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, de catre seful Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog , chestor de politie Dan Valentin Fatuloiu, care a precizat ca cei trei tineri implicati in santaj cereau firmelor in cauza sume intre 50.000 si 70.000 de dolari.

Totul a inceput in luna aprilie a acestui an, cand FBI a sesizat la Bucuresti accesarea neautorizata a unui server din SUA de catre persoane care ulterior solicitau bani pentru nepublicarea datelor astfel obtinute. "Creierul" acestei operatiuni era Olaru Alexandru, un "elev intarziat" de 21 de ani, la domiciliul caruia s-au gasit hard-uri si dischete cu informatiile ce faceau obiectul santajului.

Potrivit Legii 365/2002, cei vinovati de astfel de fapte sunt pasibili de inchisoare de la 1 la 12 ani. Chestorul Fatuloiu a spus ca asemenea acte pot afecta imaginea Romaniei in raport cu seriozitatea modului in care se desfasoara tranzactiile electronice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele