IT & C

Google patenteaza cautarea prin comanda vocala

Patentul se refera la cautarea prin comanda vocala pentru motoarele de cautare, ceea ce ar fi o adevarata revelatie pentru utilizatorii de telefoane mobile. Dar Google nu are inca un produs in proiect pentru a folosi aceasta tehnologie.

Conversatie cu computerul tau, un mod de interactiune intre om si masina prezent de foarte mult timp in fictiune , tocmai a mai facut un pas spre realitate. Google a capatat ieri patentul pentru interfata vocala in motoarele de cautare.

Totusi, poate fi doar un vis. Purtatorul de cuvant al Google a dat declaratia sa tipica si opaca in acest sens: Ca multe alte companii, cere patentarea pe o varietate larga de idei ale angajatilor nostril. Unele dintre ele se pot maturiza mai tarziu in produse adevarate, altele nu. Nu ar trebui sa fie anuntate posibilele noastre produse doar pe baza aplicatiilor pe care le facem pentru patentarea ideilor.

Cererea a fost depusa acum cinci ani, ceea ce confirma dorinta Google de a-si extinde tehnologia dincolo de birou si dispozitive mobile .

Vor aparea din ce in ce mai multe produse mobile de cautare, sustine analistul Dan Miller. Vocea, ca un mod de a face cautari devine din ce in ce mai credibila. Miller sugereaza ca cei care isi fac reclama pe internet vor saliva la gandul ca o data cu comanda vocala vor putea ajunge la sute de milioane de utilizatori de mobile.

Probabil din acesta cauza, atat Google cat si Yahoo au un personal numeros care lucreaza la proiecte legate de comanda vocala. Este o zona care promite atat de mult incat ambele companii au inceput o recrutare agresiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele