IT & C

#google #bibloteca google carti # carti scanate # google carti

Google ar putea plati miliarde de dolari pentru cartile scanate

Proiectul Biblioteca Google Carti a depasit numarul de 20 milioane de carti scanate. Compania ar putea fi insa nevoita sa plateasca miliarde de dolari autorilor, in urma unui proces intentat de acestia.

Un grup de autori a dat in judecata Google pentru scanarea cartilor, cerand daune de 750 dolari pentru fiecare carte scanata si oferita online gratuit de Google.

Numarul impresionant de carti oferite online de Google in urma unor acorduri cu cele mai mari biblioteci din lume a depasit 20 milioane, motiv pentru care daunele ar fi de ordinul miliardelor de dolari.

Proiectul Biblioteca Google Carti a intampinat probleme judiciare si anul trecut, cand Amazon si Microsoft au acuzat Google ca incalca legile antitrust.

O intelegere de 125 milioane de dolari dintre Google si asociatia autorilor a fost respins in 2011, deoarece ar fi oferit companiei un monopol in distribuirea cartilor online.

Foto: Blogoscoped.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele