Social

#google doodle # aniversare google #basme #fratii grimm

Google aniverseaza 200 de ani de povesti scrise de Fratii Grimm cu Scufita Rosie

Motorul de cautare a publicat astazi un logo animat special, sau Google Doodle, cu povestea Scufitei Rosii. Google aniverseaza 200 de ani de la publicarea primului volum de basme scrise de Fratii Grimm.

Folcloristi, lingvisti si doctori in drept, Jacob Ludwig Grimm si Wilhelm Carl Grimm s-au nascut in 1785-1786 langa Frankfurt si se numara astazi printre cei mai respectati autori de povesti pentru copii.

Fratii Grimm au publicat in total 156 de povesti in cele doua volume "Povesti pentru copii si familie", care includ basme celebre ca Scufita Rosie, Alba ca Zapada, Cenusareasa, Frumoasa din padurea adormita si Hansel si Gretel.

In afara de impactul cultural imens pe care l-au atins in doua secole basmele marca Fratii Grimm, cei doi au adus o contributie importanta si la formarea limbii germane moderne: au publicat un dictionar in 33 de volume, cu o greutate totala de 84 kg.

Animatia Google Doodle prin care motorul de cautare aniverseaza debutul Fratii Grimm in literatura prezinta intreaga poveste Scufita Rosie in cateva imagini stilizate.

Sursa foto: Google.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea