IT & C

#sistem de sunet #ecran #bluetooth #gadget #wifi #Google Glass #tastatura laser

Google Glass, ochelarii care transmit sunetele prin intermediul oaselor

Google a dezvaluit ca tehnologia care va sta la baza ochelarilor Google Glass este una prin care sunetul va fi transmis prin intermediul oaselor. Concret, vibratiile sunt transmise prin craniul purtatorului acestui gadget, ajung la cohlee, o cavitate a urechii interne, urmand sa fie transformate apoi in sunete.

Principalul avantaj al acestei tehnologii este faptul ca sunetele din mediul inconjurator vor putea fi percepute cu mai multa precizie.

Cei de la Google au primit deja patentul pentru acest sistem, iar in urma cu cateva zile tehnologia a fost aprobata si de Comisia Federala de Comunicatii din SUA.

Ochelarii Google Glass vor beneficia si de conectivitate Bluetooth si WiFi. In plus, gadgetul va fi dotat si cu un mic ecran. De asemenea, sunt sanse mari ca acest dispozitiv sa fie echipat si cu o tastatura laser.

Ochelarii au fost deja testati chiar de Sergey Brin, cofondatorul Google, ei urmand sa fie lansati pe piata in cursul anului 2014.

Sursa foto: yourtechreport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele