IT & C

Gigantii IT se intrec in disponibilizari

Companii precum IBM, HP, Kodak au anuntat concedieri masive de personal. Exemplul lor a ajuns si in ograda Siemens, dar si la compania australiana de telefonie, Telstra .

Marile companii din industria IT duc o lupta acerba pe o piata globala, dar destul de segmentata. Profituri de sute de miliarde de dolari, afaceri si lovituri sub centura intre competitori. Competitia se desfasoara pe mai multe planuri, chiar si pe acela al disponibilizarilor de personal. Kodak renunta la 25.000 de angajati pana in 2007, IBM concediaza 13.000 angajati din Europa, HP renunta la vreo 15.000 de angajati, dintre care 6.000 din Europa, provocand discutii aprinse cu oficialii francezi.

Ultimele vesti, pe acest segment, sunt invaluite insa in dezmintiri sau raspunsuri ocolite. Vin de la Siemens si de la Telstra, cea mai mare companie de telefonie din Australia.

PLANURI ASCUNSE. Potrivit unui material aparut zilele trecute in publicatia Der Spiegel, Siemens AG ar urma sa concedieze in jur de 10.000 de angajati din Germania. Ar fi vorba de disponibilizari din cadrul mai multor divizii, intre care servicii IT SBS si telecomunicatii. Aceste afirmatii au fost considerate ca "exagerate" de oficiali. Pe de alta parte, in presa germana au mai aparut speculatii pe aceasta tema, spunandu-se ca valul disponibilizarilor la Siemens va veni dupa alegerile legislative care vor avea loc in Germania la 18 septembrie.

Un scandal insa a izbucnit in Australia o data cu descoperirea unui asa-zis dosar secret cu privire la restructurari la Telstra: peste 10.000 angajati. Cea mai mare companie de telefonie din Australia este in proces de privatizare, statul intentionand sa vanda 51,8% din actiunile pe care le detine, participatia sa fiind de 23 miliarde dolari americani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele