IT & C

#furt #laptop #angajati #companii #informatii #criptare hdd

Furtul sau pierderea laptop-urilor cauzeaza o serie de pierderi financiare

Un studiu independent despre securitatea laptopurilor, comandat de Intel Corporation, releva ca pierderea sau furtul PC-urilor mobile ale angajatilor genereaza semnificative pentru corporatii.



Conform studiului realizat de Ponemon Institute, un laptop furat sau uitat de angajati in aeroporturi, taxiuri sau hoteluri oriunde in lume reprezinta o pierdere de aproximativ 49.246 USD pentru companie, reflectand valoarea informatiilor detinute pe laptop si pretul mediu al dispozitivului mobil propriu-zis.

Cautare de solutii

Intel a solicitat realizarea studiului pentru a intelege mai bine problemele si solutiile asociate pierderii unui laptop. Cercetarea indica faptul ca informatiile stocate pe laptop, si nu dispozitivul in sine, reprezinta factorul principal care conduce la cresterea valorii pagubei financiare. Studiul releva de asemenea ca utilizarea produselor si tehnologiilor de criptare a datelor reduce semnificativ costurile în cazul furtului.

In urma analizei a 138 de cazuri de laptopuri pierdute sau furate, s-a stabilit ca pretul total generat de inlocuirea, detectarea, expertiza criminalistica , pierderea proprietatii intelectuale, pierderea productivitatii, precum si aspectele legale, de consultanta si regulatorii este de aprox. 49.246 de dolari.

Rezultatele studiului


Potrivit studiului, cu cat compania ia cunostinta de furtul laptopului mai devreme, cu atat costul generat este mai mic. Daca un laptop este furat, iar disparitia lui anuntatt in aceeasi zi, costul mediu ajunge la 8.950 USD, conform studiului. Dupa mai mult de o saptaana, costul poate sa ajunga chiar si la 115.849 USD.

Cine detine laptopul este de asemenea un aspect important in stabilirea pagubelor financiare. In mod surprinzator, nu laptopul presedintelui unei companii este cel mai valoros, ci cel al unui director sau manager. Laptopul unui senior executive este evaluat la 28.449 USD, in timp ce laptopul unui director poate ajunge la 60.781 USD, iar al managerului, la 61.040 USD.

Criptarea HDD -ului


Conform studiului, criptarea datelor este cea mai importanta in stabilirea pagubelor financiare in urma furtului sau pierderii unui laptop corporatist. Un laptop pierdut, cu un hard disk criptat, este evaluat la 37.443 USD, comparativ cu unul necriptat, care poate costa 56.165 USD.

"Este primul studiu care stabileste costul total generat de pierderea sau furtul unui laptop. Rezultatele sunt surprinzatoare si arata ca, de fapt, informatiile detinute pe laptopul pierdut sau furat sunt mai valoroase decat laptopul in sine"
, a declarat Dr. Larry Ponemon, presedintele si fondatorul Ponemon Institute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele