IT & C

#fujitsu #gadgeturi #Fujitsu I Beam #tehnologie fujitsu

Fujitsu I Beam: mecanism de control al gadgeturilor prin miscarile ochilor

Fujitsu a prezentat un mecanism de control al gadgeturilor prin miscarile ochilor la targul CEATEC din Japonia. Noua tehnologie permite controlul unei tablete sau al unui PC prin miscarile globului ocular.

Tehnologia Fujitsu I Beam utilizeaza camera frontala a tabletei sau webcam-ul PC-ului alaturi de un LED infrarosu pentru a stabili unghiul de vizualizare al ecranului, lucru ce permite plasarea si miscarea unui cursor pe ecran.

Dupa o calibrare de numai 30 secunde, sistemul Fujitsu poate determina cu o acuratete foarte mare punctul in care utilizatorul se uita la ecran. Tehnologia Fujitsu de control ocular analizeaza reflectia luminii infrarosii pe globul ocular si permite astfel controlul tabletei sau al computerului in timpul activitatilor pasive.

Demonstratia Fujitsu I Beam a fost realizata cu o aplicatie de harti, cu un joc, cu un browser si cu un reader eBook, lucru ce sugereaza un potential de implementare mare, potrivit Geek.com.



Sursa foto: TheVerge.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele