IT & C

#1 aprilie #farse #presa internationala #it&c #google #amazon #pirate bay #the guardian #twitter #internet explorer #reboot #smashing magazine #youtube #warner bros. #face #cadie

Farse de 1 aprilie din presa IT internationala

Ca in fiecare an, presa internationala de IT&C si nu numai s-a tinut de glume si a postat o serie de informatii eronate in paginile revistelor. Site-uri ca YouTube, Google, sau The Guardian au facut cele mai bune glume din 2009.



Google, fruntas la farse


Cei de la Google si-au permis cele mai multe farse. Au inceput cu un serviciu special numit Google Brain Index, folosit pentru imbunatatirea vitezei si acuratetei memoriei unui utilizator.

Apoi au anuntat lansarea lui CADIE (Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence Entity), o entitate care gandeste singura ca apoi sa se opreasca in Australia unde inginerii Google au lansat un serviciu de fotbal prin GPS, numit gBall.

Tot Google au anuntat o noua functie pentru serviciul propriu de e-mail. In stirea postata pe site-ul lor, Google anunta functia de "auto-raspuns".

In clipa cand un utilizator primea un mail, robotul trimitea un raspuns adecvat in functie de tema, catalogarea expeditorului, numarul de randuri scrise si continutul mesajului primit.

YouTube intors pe dos


De 1 aprilie cei care au intrat pe YouTube au putut observa ca tot continutul site-ului era prezentat pe dos. Orice text era inversat in "oglinda", iar videoclipurile erau si ele intoarse.

Pe langa acest lucru, cei de la YouTube au mai postat si un videoclip cu CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer care asculta muzica cu un dispozitiv Apple iPod.

The Guardian renunta la tipar

The Guardian a facut una din cele mai bune glume, publicand un articol in care anunta renuntarea la editia tiparita in favoarea uneia pe Twitter, retea de micro-blogging.

Articolul mentiona chiar si faptul ca Guardian, publicatie cu o istorie de 188 de ani, va fi primul ziar din lume care va aparea exclusiv intr-o astfel de retea.

Smashing Magazin, un nou internet explorer

Smashing Magazine a dat informatii despre o asa zisa noua versiunea a browser-ului web Internet Explorer.

Numele de cod al acestuia este "Eagle Eyes", dar mai mult IE 8.1 este programat sa se lanseze oficial in vara lui 2009.

Amazon, mesaje in balon

Cei de la Amazon s-au tinut de glume si au anuntat pe blogul propriu lansarea unui nou serviciu numit Floating Amazon Cloud Environment (FACE).

Serviciul FACE are la baza o tehnologie revolutionara care va permite oamenilor sa transmita mesaje cu un set special de baloane umplute cu heliu.

The PirateBay, cumparati de Warner Bros

Una din cele mai bune glume din acest an a fost spusa de cei de la PirateBay. Desi in prezent detinatorii afacerii se confrunta cu un proces de proportii, acestia au postat pe site-ul lor o stire bomba.

PirateBay au anuntat ca au fost cumparati de studiourile Warner Bros. Stirea a fost postata in format .pdf si putea fi descarcata prin programul de torrent.

SitePoint, rebootare internet

Site-ul SitePoint anunta foarte serios ca internetul va fi rebootat timp de 1 minut in cadrul zilei de 1 aprilie 2009 la ora 16:00.

Se pare ca anumite companii mari de ISP au ajuns la aceasta concluzie dupa ce initial au publicat un comunicat de presa in care anuntau acest eveniment.

Reboot-ul internetului s-ar fi intamplat dupa ce timp de cateva luni la rand, acesta ar fi dat semne clare de instabilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele