IT & C

Exxon Mobil ar putea plati despagubiri de 1,2 miliarde dolari pentru practicarea unor tarife umflate in anii 80

O curte de apel din Florida (SUA) a confirmat o hotarare judecatoreasca anterioara care impunea celui mai mare grup petrolier din lume, Exxon Mobile, despagubiri de 1,2 miliarde dolari pentru tarife exagerate aplicate la vinderea benzinei in anii 80 , informeaza AFP, citand avocatii partii acuzatoare.

Administratorii de la 10.000 de benzinarii Exxon au depus o plangere in care acuzau grupul Exxon ca a impus preturi exagerat de ridicate la achizitionarea de benzina en gros in anii 80. In timpul unui proces din februarie 2001, Exxon Mobil, grup rezultat din fuziunea companiilor Exxon si Mobil in 1999, a fost recunoscut vinovat de a fi aplicat cu buna stiinta supratarife la benzina pentru francizori, prin disimularea frauduloasa a acestei suprafacturari.

Plangerea a fost depusa de persoanele care erau proprietari sau administratori de benzinarii Exxon in perioada 1983-1994. Despagubirile solicitate in nume colectiv de toti cei care au fost autorizati sa depuna plangeri ar putea depasi 1,2 miliarde dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele