IT & C

Extraterestrii comunica prin neutrini

Dezamagiti ca nu au reusit sa gaseasca nicio forma de viata extraterestra inteligenta cu ajutorul tehnologiei bazate pe fotoni si electromagnetism , oamenii de stiinta spera ca vor reusi sa capteze informatiile fratilor nostri cosmici cu ajutorul minusculelor particule neutrino.

Vazand ca telescoapele superperformante nu ne dezvaluie nimic, nici macar o mica urma a vietii inteligente extraterestre, oamenii de stiinta s-au gandit ca e posibil ca extraterestrii sa incerce sa comunice cu noi intr-un mod mai evoluat, fiind – evident – forme superioare de viata.

Astfel, daca tehnologia noastra are la baza fotoni si electromagnetism, extraterestrii – in opinia expertilor – ar putea sa comunice cu noi intr-un mod mai evoluat, adica prin intermediul neutrinilor, particule foarte evazive si usoare, fara sarcina electrica, cu o masa de cateva zeci de ori mai mica decat cea a electronilor.

Existenta lor a fost postulata teoretic in 1936, dar a fost demonstrata experimental abia in 1954. Publicatia italiana Corriere della Sera informeaza ca profesorul John Learned si colegii sai de la Universitatea din Hawaii sunt convinsi ca trebuie modificata strategia

incercarii de a comunica cu alte fiinte inteligente, care ar putea sa ne transmita mesaje prin aceste particule caracterizate prin faptul ca interactioneaza rar cu materia si de aceea o si pot traversa nedisturbate.

Poate ca insa extraterestrii gandesc la fel si, daca ei au ajuns la o tehnologie performanta, cred ca se adreseaza unor fiinte si mai avansate decat ei si atunci ne transmit telepatic ganduri de bine pentru un om de stiinta mai rasarit. Astfel incat ar trebui sa se inventeze un telepatograf pentru a inregistra undele cerebrale, dar expertii s-au gandit deocamdata abia la un megadetector de neutrini.

Instrument deloc usor de realizat, dar pe care oamenii de stiinta cred ca il vor realiza o data cu finalizarea telescopului IceCube aflat la Polo Sud care va permite interceptarea fluxurilor de neutrini care vin din spatiul cosmic.

Profesorul Learned e convins ca “trebuie sa continuam cautarea cu speranta ca intr-o zi vom fi destul de evoluati pentru a reusi sa ascultam mesajele unei civilizatii mai inaintate decat a noastra”. Poate pana atunci invatam putina Yoga si ne concentram mai mult!

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele