IT & C

Echipamentele pentru reteaua 3G

Connex a selectat compania suedeza Ericsson drept furnizor si integrator al retelei de voce si date de generatia a treia (3G), informeaza un comunicat al Ericsson Romania.


TEHNOLOGIE. Romania se pregateste pentru introducerea telefoniei de generatia a treia
Nu a fost precizata valoarea contractului sau durata acestuia.
Prin acest acord, Ericsson va furniza si va implementa elemente din reteaua de baza si radio 3G, livrand totodata si serviciile de integrare si optimizare a retelei. De asemenea, furnizorul va asigura serviciile de dezvoltare a competentei si suportul tehnic pentru solutiile furnizate.

La sfarsitul luniii septembrie 2004, MobiFon a testat, in parteneriat cu Siemens si Ericsson, o retea de telefonie de generatia a treia (3G), fiind efectuate o serie de apeluri de video- telefonie intre locatii situate in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca si Brasov.

Conform afirmatiilor reprezentantilor operatorului, Connex intentioneaza sa lanseze comercial primele servicii de telefonie 3G in cursul acestui an. MobiFon, unul din principalii jucatori de telefonie mobila din Romania, avea 4,91 milioane de clienti la finalul anului 2004.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele