IT & C

#romania #arca #nasa #google lunar x prize

Echipa ARCA ajunge la NASA

Cei de la ARCA si celelalte echipe inscrise in google lunar x prize au fost invitate la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Aici au avut parte de un briefing despre misiunea planetara a NASA, tinut de inginerii care au proiectat si au operat cu navetele spatiale.

ARCA la NASA

Vizita de la NASA face parte din programul summitului Google Lunar X Prize , in cadrul caruia au avut loc dezbateri pe marginea regulamentului Competitiei. Echipa ARCA a vizitat locatiile unde se asambleaza si se pregateste pentru misiune Mars Science Laboratory Rover, cel mai mare vehicul ce va trimis pe suprafata planetei Marte in toamna anului 2011.

Lansata in 2007 , Google Lunar X Prize este o competitie internationala de astronautica care vizeaza trimiterea pe Luna a unui robot avand capacitatea sa aselenizeze, sa se deplaseze pe suprafata selenara 500 metri si sa transmita imagini foto si video. Premiul pentru echipa castigatoare va fi de 30 milioane USD.

Romaniia de la ARCA participa din 2008 in Competitia Google Lunar X Prize. Pentru a reusi sa intre in posesia premiului de 30 milione USD, ARCA dezvolta sonda lunara ELE si racheta lansatoare de sateliti Haas. Haas este cel mai ambitios proiect de cercetare initiat vreodata de Romania. Pana in prezent, ARCA a dezvoltat trei mari programe: Demonstrator, Stabilo si Haas-ELE.
 
Din 2009 in 2010


Din pacate, lansarea rachetei a fost amanata deja de cateva ori, echipa ARCA anunta ca lansarea rachetei "Helen" a fost reprogramata pentru inceputul anului 2010, aceasta urmand sa aiba loc tot din largul Marii Negre. La operatiune va lua parte acelasi echipaj ARCA in colaborare cu Marina Militara.

Intreaga echipa care a participat la operatiunili numara aproape 150 de oameni, fiind formata din echipajul ARCA, personalul Marinei Militare de pe vasul "Constanta 281", echipa de scafandri militari, Aviatia Militara si ROMATSA, contribuind cu supravegherea spatiului aerian si interdictia de zbor pe durata desfasurarii operatiunilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele