IT & C

#sarbatoriti google #echinoctiu #echinoctiu de primavara

Echinoctiul de primavara, sarbatorit de Google

Echinoctiul de primavara a avut loc astazi, 20 martie 2012, la ora 7:14. Google aniverseaza inceputul primaverii astronomice cu un logo special.

Odata cu inceputul primaverii astronomice, echinoctiul de primavara marcheaza si momentul in care ziua si noapte sunt egale pe toata planeta, deoarece Soarele se afla exact la ecuatorul ceresc.

Dupa echinoctiul de primavara, durata zilei va creste si cea a noptii va scadea, pana la solstitiul de vara , eveniment ce va avea loc in data de 21 iunie 2012.

Sarbatorit astazi de Google, echinoctiul de primavara marcheaza si inceputul toamnei astronomice in emisfera sudica. La Polul Nord incepe ziua polara, ce va dura sase luni, in timp ce la Polul Sud evenimentul marcheaza inceputul noptii polare.

Al doilea echinoctiu sau echinox din acest an, cel de toamna, va avea loc in data de 23 septembrie 2012, cand durata zilei intra in descrestere, in timp ce durata noptii creste.

Sursa foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele