IT & C

#virus #internet #fbi

DNS Changer: In 9 iulie, sute de mii de oameni ar putea ramane fara internet

Potrivit estimarilor FBI, sute de mii de oameni ar putea ramane fara internet in data de 9 iulie 2012, datorita DNS Charger, virusul care a modificat traficul DNS pe PC-urile infectate.

Identificat in urma cu 4 ani, virusul DNS Charger avea ca scop redirectionarea traficului computerelor infectate catre site-uri cu spam. In cadrul operatiunii FBI "Ghost Click", serverele malware DNS Changer au fost eliminate si inlocuite cu servere ce redirectioneaza corect traficul.

Situatia temporara se va incheia insa in data de 9 iulie, cand serverele folosite temporar vor fi inchise, iar sute de mii de PC-uri infectate cu virusul DNS Changer nu vor mai avea acces la internet pana la stergerea acestuia din sistem.

Pentru a verifica daca PC-ul este infectat cu virusul DNS Changer si pentru a descarca uneltele gratuite de devirusare, poate fi accesat site-ul DCWG.org, cu meniurile "Detect" si "Fix".


Sursa foto: Slashgear.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele