IT & C

#monitor #curatare #lcd #ecran

Cum iti cureti monitorul

Chiar daca nu il atingi zi de zi, asemenea tastaturii, monitorul nu este scutit de murdarie sau praf. Daca observi ca imaginile de pe ecran sunt din ce in ce mai incetosate si ajustarea rezolutiei nu functioneaza, ar trebui sa te gandesti la curatarea monitorului.



Pentru acest lucru ai nevoie de doua lucruri: o bucata de material moale si un lichid de curatare. In magazinele de electronice poti gasi solutii speciale pentru curatarea monitorului, dar poti folosi si spray de curatat lentilele ochelarilor sau a camerelor foto .

Nu incerca sa folosesti produse de curatat geamurile sau sa atingi ecranul cu un prosop de hartie. Produsele pentru acest gen pot lasa urme pe ecranul LCD, iar prosoapele de hartie va lasa scame.

Odata aranjate este detalii, poti sa incepi sa iti cureti monitorul. Trebuie sa fii atent la ce monitor ai, un CRT se va curata mai usor decat monitoarele de PC cu tehnologia LCD.

Pasul 1. Asigura-te ca ai scos din functiune calculatorul si ca monitorul este stins.

Pasul 2. Umezeste bucata de material moale cu solutia de curatat. Uite-te pe instructiunile lichidului daca acesta trebuie aplicat pe material sau direct pe suprafata ecranului.

Pasul 3.
Evita sa pulverizezi lichid deasupra gaurilor de aerisire ale monitorului.

Pasul 4. Sterge monitorul din colt in colt, fara sa apesi prea tare mai ales in cazul LCD-urilor. Insista usor asupra zonelor mai murdare, ca picuri de cafea intariti, amprente , etc.

Pasul 5.
Daca monitorul nu s-a curatat, repete pasi anteriori pana cand acesta nu va mai avea urme pe el sau tu esti multumit.

Pasul 6.
Curata si marginile de plastic ale moniotorului. Foloseste o bucata de material sau un servetel de hartie usor umede petru a indeparta praful.

Ce trebuie sa cumperi


In comert exista atat solutii speciale de curat ochelari, cat si cele dedicate monitoarelor de mai multe feluri. Prin urmare poti achizitiona flacoane speciale cu pulverizator. .

Acelasi producator vine cu solutia speciala pentru monitorul computerului, a laptop-ului, PDA-ului, a telefonului mobil si a obiectivului camerei foto/video. Un flacon costa 8,28 RON si vine la pachet cu o laveta din microfibra, ambalate intr-o cutie termoformata sigilata.

Atunci cand cauti lavete moi, evita-le pe cele de bucatarie care sunt prea aspre. Cele mai indicate lavete sunt cele de curatat parbrizul masinilor. Acestea pot fi achizitionate din magazinele specilizate sau online. ArtePromo.ro distribuie lavete speciale pentru curatat sticla sau parbriz . Modelele sunt confectionate din piele de caprioara, au dimensiuni de 390 x 350 mm si costa in jur de 150 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele