IT & C

#player muzical #alegere #culori #mp3 #ecran

Cum iti alegi player-ul muzical

Player-ul muzical este unul din cele mai raspandite gadgeturi de la ora actuala. In comert exista o serie intreaga de modele de astfel de dispozitive. Ai la discretie de la playere de marci diferite, la modele de forme sau culori si chiar preturi foarte variate. Totusi, trebuie sa stii ce sa iti alegi in functie de propriile preferinte.



Inainte sa cumperi un player muzical , trebuie sa stii ca exista mai multe feluri: playere cu memorie flash , microdrive si cu hard disk. Modelele flash au o memorie destul de mica in comparatie cu playerele care includ hard disk.

Dispozitivele audio cu memorie flash vor avea o capacitate de stocare de la 1 GB pana la 8 GB, iar playere muzicale cu hard disk reusesc sa stocheze de la 20 GB pana la 60 GB sau mai mult.

Iata cateva detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand doresti sa iti cumperi un player muzical:

1 Spatiul de stocare. Cele mai raspandite modele sunt cele de un 1 GB. Exista variantele de 2 GB, 4 GB, 8 GB sau 16 GB, acestea din urma fiind modelele iPod Classic. Cele mai modeste modele ofera un singur GB spatiu de stocare , ceea ce inseamna un spatiu suficient pentru maximum 150 melodii la calitate buna, iar pe un player de 40 GB poti salva in jur de 8.000 de melodii. Cu cat spatiul este mai mare, cu atat poti sa stochezi mai multe melodii.
2 Dimensiuni. Daca esti o persoana care foloseste player-ul muzical in timpul antrenamentelor sportive sau rundelor de jogging, alege un player muzical compact si care poate fi ancorat pe sau care nu va cantari mult in buzunar. Este foarte probabil ca asemenea playere muzicale sa nu aiba ecran.

Playerele muzicale cu ecran, care au capabilitati de redare video sunt mult mai folositoare atunci cand calatoresti. Aceste dispozitive au si un spatiu de stocare mai mare, prin urmare poti incarca o colectie mai cuprizatoare de muzica sau . Ca regula generala, playerele mai mici dispun de spatiu de stocare redus, fata de playerele mai mari care vin cu o memorie interna mai incapatoare.
3 Functii. Playerele muzicale vin cu o sumedenie de functii ca: radio, folosirea player-ul ca pe un dispozitiv de stocare de date sau posibilitate de inregistrare a vocii. Cele mai recente playere muzicale, ca 705 sau iPod Touch dispun si de conectivitate Wi-Fi. Asta inseamna ca aflat intr-un local cu internet wireless (Hotspot), poti naviga pe internet sau descarca muzica. Tot playerele mai noi vin si cu conectivitate Bleutooth cu tehnologia A2DP. Adica dispozitivul poate fi sincronizat cu un set de casti audio wireless (fara fir) cu aceeasi tehnologie.
4 Formate suportate. Nu este obligatoriu ca un player muzical sa suporte un singur format audio, adica MP3. Un astfel de dispozitiv este capabil sa redea fisiere AA, AAC, FLAC, MP3Pro, OGG, WAV/AIFF sau WMA. Cu cat dispozitivul suporta mai multe formate cu atat poti sa stochezi o varietate mai mare de fisiere audio, care iti ofera calitati diferite de compresie. Daca vrei sa il folosesti si pentru a vizualiza filmulete, trebuie sa te asiguri ca modelul poate rula formate MP4, cel mai raspandit format video.
5 Ecran. Display-ul in cazul playerelor muzicale este optional. Daca alegi modele compacte ai sanse sa nu ai asemenea tehnologii la bord. Daca totusi preferi sa vezi ce muzica asculti si alte informatii adiacente, exista o serie de playere compacte cu ecran monocrom sau color destul de mare pentru a afisa numele melodiei, durata ei sau denumirea celui care o interpreteaza.

Pentru player-ele care pot reda formate video sau imagini, trebuie sa alegi modele care au un ecran generos (cel putin un ecran de 2,8 inch). In acest caz trebuie sa verifici calitatea imaginii.
6
Culori. Comertul este invadat de playere muzicale colorate. Exista versiunile standard de alb si negru, dar daca incerci sa asortezi player-ul la tinutele proprii ai de unde sa alegi. In ultimii ani, producatorii de astfel de dispozitive au lansat game in palete de culori bogate sau cu sisteme de schimbare a carcasei.
7  Forma. Este un factor pe care sa il iei in considerare. Playere patrate pot sa dispuna de mai multe functii, dar cele circulare stau mai bine la gat asemenea unor medalioane, pe cand cele lunguiete pot fi ascunse mai usor in buzunar. Preferinta pentru o forma geometrica nu te va impiedica sa gasesi un player pe placul tau.
8 Compatibilitate. Atunci cand cumperi un player muzical asigura-te ca vine la pachet cu software-ul si aplicatiile necesare. Majoritatea playerelor muzicale se conecteaza la PC prin USB.
9 Bateriile. Acumulatorii sau bateriile playere-ului muzical sunt un lucru important mai ales daca esti o persoana care calatoreste mult. Toate playerele disponibile in prezent in comert se bazeaza pe acumulatori inclusi de tip Litiu-Ion, pe care ii incarci prin conectarea dispozitivului la computer sau la priza. Autonomia variaza mult in functie de tipul modelului, daca acesta include hard disk sau doar memorie flash, daca exista ecran, daca se activeaza emitatorul WiFi, etc.

Toate acestea sunt mari consumatoare de energie si afecteaza autonomia acumulatorului. In general, bateria unui player flash, cu ecran, va rezista intre 10 si 20 de ore la o singura incarcare. Daca discutam un player cu hard disk, bateria poate rezista pana la 13-15 ore in modul audio si 5-7 ore pentru redarea video.
10
Usor de utilizat.
Inainte sa cumperi player-ul muzical, testeaza-l in magazin. Fii atent cat de usor se apasa tastele sau cat de intuitiv este meniul prin care navighezi. Acest aspect este esential mai ales ca un player muzical va fi folosit probabil zilnic.

11 Pretul. Cu cat player-ul este mai modest din punct de vedere al specificatiilor tehnice, cu atat pretul va fi mai mic. Modelele compacte cu spatiu de stocare pana la 2 GB au un pret care nu depaseste 300 RON. Modelele mai avansate si cu mai mult spatiu vor costa in 300 RON si 600 RON, iar playerele muzicale cu hard disk pot depasi suma de 700 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele