IT & C

#asus eee pc #laptop bugetar #linux

Coreea primeste o editie limitata a noilor laptopuri Asus Eee PC

Nu cum mult timp in urma vorbeam despre asus care isi pregatea lansarea a doua noi modele, 1000HD si 904HD. Dar se pare ca acestia au proiecte si mai marete, pentru ca recent compania a anuntat o editie speciala, limitata, destinata pietei de desfacere din Coreea.

Este vorba de modelele Asus Eee PC 901 and Eee PC 1000H, care imbraca haine noi, ceva mai colorate decat ne-a invatat pana acum suita de laptopuri bugetare Asus Eee PC. Asa ca de acum cele doua sunt disponibile pentru coreeni in culori de roz si verde.

Same ol' stuff...

Este clar ca deja putem discuta despre un arbore genealogic destul de vast, pentru ca numarul modelelor disponibile Eee PC a atins deja la zece, cu performante care variaza de la anticul Asus Eee PC 700 pana la aceste doua modele anuntate nu cu mult timp in urma. Din pacate, Asus a inceput sa lanseze o noua denumire pentru fiecare modificare minora la nivel hardware.

Asa cum era de asteptat modele nu au suferit o schimbare a creierul, ci doar a carcesei, care se prea poate sa multumeasca toate domnisoarele coreene ce dorest sa isi asorteze rochia cu laptopul din dotare.

Dar sa vorbim putin despre laptoul Asus Eee 1000H. Dispozitivul are un ecran de 10 inch, un procesor Intel Atom si ruleaza sistemul de operare Genuine Windows XP Home si/sau GNU Linux. In rest avem hard diskul de 40 GB, memoria de 1 sau 2 GB si webcamul de 1,3 megapixeli. Un bonus foarte placut la toata afacerea asta este conetivitatea Wi-Fi draft N pe langa "banalele" 802.11b si g si faptul ca acest Asus cantareste 1,4 kg.

In aceeasi situatie se prezinta si modelul Asus Eee PC 901, care prezinta aceleasi specificatii tehnice, dar cu o mica diferenta. In loc de 40 GB spatiu de pe hardisk, laptopul are la dispozitie doar 12 GB  si cantareste ceva mai putin decat fratele sau, adica doar 1,1 kg.

Unde dai si unde crapa...

Desi Asus sunt initiatorii lansarii de laptopuri de buget, ultraportabile, care se bazeaza pe configuratii relativ minimaliste, dar sunt parteneri ideali de calatorie, avalansa de modele lansate intr-o perioada mica de timp ar putea produce confuzii printre cumparatori. Nici politica de desemnare a numelor nu ajuta prea mult la clarificarea situatiei, dimpotriva.

Se prea poate ca fanii si numai sa fie de acord cu aceasta miscare Asus, cu atat mai mult cu cat modelul 901 e mai rapid decat 904-ul recent lansat si care acum arata mult mai bine. S-a ajuns, deci, la o situatie cam prea complicata pentru un sistem care vrea sa simplifice cat mai mult experienta de folosire a unui laptop ieftin. Trecand peste aceste detalii, le uram coreenilor sa le foloseasca sanatosi si poate Asus se gandeste sa lanseze si la noi asemenea odrasle colorate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele