IT & C

#energie #panasonic #eco

Consumul de energie al locuintei va putea fi controlat de la distanta

Consumatorii casnici de energie electrica vor putea in viitorul apropiat sa controleze ei insisi consumul de energie al propriei locuinte, inclusiv de la distanta, prin intermediul telefonului mobil.

1 Sistemul Lifitiny HEMS

Sistemul Lifitiny HEMS permite economisirea unei cantitati apreciabile de energie, consumatorul putand vizualiza oricand consumul curent din locuinta, masurat cu ajutorul unor echipamente inteligente specifice. De asemenea, sistemul poate genera sfaturi cu privire la controlarea sistemului de incalzire , de sau a echipamentelor electrice din casa, prin intermediul mai multor ecrane sau chiar prin intermediul PC-ului sau al unui smartphone.

O casa-prototip care utilizeaza atat sistemul Lifinity Home Energy Management System (HEMS) de la Panasonic, cat si tehnologia Smart Grid a celor de la SEAS-NVE pentru gestionarea inteligenta a consumului de energie de catre aparatele electrocasnice, centralele termice si de echipamentele de incalzire a apei menajere , va fi expusa in cadrul conferintei Natiunilor Unite dedicata schimarilor climaterice, COP15, ce va avea loc la Copenhaga in luna decembrie 2009.

2 Doua etape
Proiectul casei-prototip va trece prin doua etape inainte ca tehnologiile sa fie implementate in cele peste 350.000 de locuinte apartinand clientilor SEAS-NVE.
Prima etapa a testelor demonstrative va debuta pe 1 decembrie 2009 si va urmari: vizualizarea consumului de energie, functionarea sistemului de iluminare pe baza informtiilor furnizate de senzorii din casa si controlarea de la distanta a echipamentelor electronice si a sistemului de iluminare.

A doua etapa va presupune controlarea de la distanta a aparatelor de aer conditionat si a sistemului de incalzire a locuintei si utilizarea eficienta a echipamentelor de producere , plus stocare a energiei electrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele