IT & C

#win32 #malware #confliker

Confliker ramane cel mai raspandit malware

Malware-ul Win32/Conficker este cea mai raspandita amenintare informatica la nivel global < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/cu" title="cu">cu o rata a detectiei de 9,62% dintre toate formele de malware depistate.

Printre primele trei ameninatri la nivel global se pot aminti INF /Autorun cu 7,24% si Win32 /PSW.OnLineGames cu 6, 20 %.

Troieni


Ambele ameninatri informatice clasificate inglobeaza in cea mai mare parte Troieni ce exploateaza sistemul de operare Windows prin functia autorun (autorun.inf) sau care sunt proiectati pentru a fura informatii confidentiale de pe calculatoarele utilizatorilor.

A patra mare amenintare la nivel global este Win32/Agent,  cu o rata de raspandire de 3,57%, si a carei crestere luna de luna o apropie de nivelul atins in vara lui 2009. Aceasta amenintare este clasificata ca pe o forma generica de malware din categoria celor care fura date de pe PC-uri.

In Europa

Win32/Agent acopera o gama larga de infiltratii folosindu-se de o multitudine de vectori. In Europa s-a clasat in primele trei ameninatri fiind detectata in 4% din cazuri. INF/Conficker este cea mai raspandita forma de malware, clasandu-se pe locul cinci.

INF/Conficker foloseste aceleasi mijloace de raspandire ca INF/Autorun via functia autorun.inf. In luna februarie aceasta amenintare a avut o rata raspandire de 1,71% la nivel global.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele