IT & C

Comisarul Moldovan supravietuieste si pe telefonul mobil

Celebrul personaj al cinematografiei romanesti comisarul Moldovan, interpretat de Sergiu Nicolaescu, a ajuns si eroul principal al unui joc destinat telefoanelor mobile – Supravietuitorul .

Dezvoltat de divizia mediafax Mobile Services, din cadrul grupului Media Pro, jocul "Supravietuitorul" a fost lansat pe piata inainte de premiera filmului cu acelasi nume care trebuie sa aiba loc pe 11 aprilie. "Povestea jocului contureaza perfect firul epic al filmului, concentrand in sapte niveluri de joc aventuri inportul Haifa, schimburi de focuri in cimitir, urmariri pe tren si o ruleta ruseasca in hotel", a explicat Cristina Ludae, Content Manager pentru Mediafax Mobile Services.

Jocul a fost dezvoltat folosind tehnologia JAVA, ceea ce-l face compatibil cu foarte multe modele de telefoane mobile, chiar daca au instalate platforma MIDP1.0 sau MIDP2.0. In ceea ce priveste rezolutia, aceasta este cuprinsa intre 128 x 128 pixeli si 240 x 320 pixeli. Surse din piata spun ca este o metoda intalnita si in alte tari, ca inaintea unui film sa se lanseze un joc pentru mobil sau calculator ori sau sa se ofere spre descarcare tonuri de apel sau imagini de fundal pentru mobil.
Acest lucru ar starni interesul publicului pentru filmul care ar trebui sa fie lansat.

Numai pentru utilizatorii Orange

Jocul este disponibil incepand de vineri numai pentru utilizatorii Orange, fie ca sunt abonati sau au o cartela PrePay , acestia putand descarca "Supravietuitorul" direct pe telefon prin accesarea portalului Orange World .

Costul unei descarcari este de 2,5 euro (fara TVA), la care se mai adauga si costul traficului de date care variaza in functie de tipul de abonament sau plan tarifar al fiecarui utilizator in parte. Cei care au activata optiunea "Wap Unlimited " nu vor plati decat costul efectiv al jocului. "Supravietuitorul" poate fi comandat si prin trimiterea unui mesaj scris (SMS) continand textul "SUPRA" la numarul de telefon 344.

"Un fleac. M-au ciuruit"

Aceasta ar fi replica lui Moldovan cand nu reuseste sa-si elimine dusmanii si sa termine un nivel de joc. Oricum indemnul celor din spatele jocului este: "Asaza-ti palaria, incarca-ti revolverul si porneste imediat in misiune! Fii chiar tu comisarul Modovan, fii Supravietuitorul!".

Am testat si noi noul joc si va putem spune ca nu este tocmai usor sa supravietuiesti. si asta nu pentru ca nu am fi avut instincte bune sau rapiditate, ci pentru ca jocul este destul de aglomerat, la tot pasul fiind "criminalii in serie", containere pentru marfuri si o multime de scari inlantuite… pe care comisarul trebuie sa urce.

Deci, decorul in care se desfasoara actiunea este destul de aglomerat daca tinem totusi cont de marimea ecranelor mobilelor cu care jocul este compatibil. La capitolul grafica interfata este construita foarte bine, putand revolutiona cu jocuri precum "Kojak" sau "Special Crime Unit".

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele