IT & C

Clubul Utilizatorilor Siveco Romania

Traditia intalnirii anuale Clubul Utilizatorilor SIVECO bucuresti (infochiosc), INTRAROM (Primaria Municipiului Bucuresti), Oracle (Petrobrazi, CFR, Biroul Roman de Metrologie Legala, Transelectrica), Sysware (SNP PETROM).
Reteaua nationala de parteneri cuprinde in prezent 39 de companii iar cea internationala este in plina dezvoltare. Pentru 2004 este prevazuta o extindere a activitatii SIVECO Romania, prin parteneri, in Marea Britanie, Tarile Scandinave, Grecia, Turcia, Rusia, Coreea, China, Orientul Mijlociu, Israel, Africa de Sud.

Pana in prezent au fost deja semnate parteneriate pentru distributie si dezvoltare in Germania (cu companiile Sunderman & Lohse, FS-EDV, Glock IT Consulting) si in China, Taiwan, Coreea si Japonia (prin C&S Trade).
Consolidarea pozitiei SIVECO Romania pe piata interna este atestata de pozitia in Topul National al Firmelor, realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. La categoria intreprinderi mari din domeniul IT&C, compania este liderul caselor romanesti de software, rezultate economice superioare obtinand numai integratori si furnizori de locali de hardware.

Si solutia ERP SIVECO Applications (ajunsa la versiunea 10.4) si-a imbunatatit pozitia pe piata locala, fiind situata, conform studiului IDC, pe primul loc intre produsele romanesti de gestiune a resurselor intreprinderii.
O evolutie pozitiva au inregistrat si celelalte produse ale companiei - platforma de invatare asistata de calculator AEL (implementata in prezent in peste 1200 de licee din tara) si SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor si fluxurilor de lucru (in curs de implementare la Primaria Municipiului Bucuresti si considerat la BINARY 2003 cea mai buna realizare software din categoria sa).

Anul 2003 poate fi considerat decisiv pentru consolidarea organizatorica a companiei. Structura actionariatului este urmatoarea: 60% din actiuni au fost cumparate de SIVECO Busines Ventures (Olanda), 30% apartin managementului romanesc si 10% dintre actiuni sunt disponibile pentru a fi achizitionate in 2004 de catre management. Principalele entitati organizatorice ale companiei sunt: Divizia de Proiectare si Dezvoltare (avand in componenta sa Departamentul SIVECO Applications, Departamentul Internet Space si Departamentul Oracle Applications), Divizia Comerciala (specializata in vanzari la nivel national si international), Departamentul de Marketing, Departamentul de Asigurarea
si Controlul Calitatii, Departamentul Financiar si Departamentul Administrativ.

"Reflectand buna evolutia a companiei, cifra de afaceri pentru 2003 o va depasi considerabil pe cea de 12,8 milioane USD, anticipata la inceputul anului. Pe baza comenzilor ferme, apreciem ca vom incheia acest an cu o cifra de afaceri de peste 14,8 milioane USD iar pentru 2004 ne propunem o crestere de minimum 11%, pentru a ajunge la 16,4 milioane USD", apreciaza doamna Irina SOCOL.
" Indeplinirea acestor obiective ambitioase are la baza o strategie care vizeaza dezvoltarea Departamentului de Proiectare si Dezvoltare, a celui de Implementare si Suport Tehnic, dezvoltarea retelei de parteneri nationali si internationali, continuarea imbunatatirii metodologiilor de asigurarea si controlul calitatii conform sistemului ISO 9001:2000. Si, bineinteles, respectarea obiectivului nostru prioritar: loialitatea si devotamentul fata de clientii nostri."

Alocutiunile invitatilor au avut ca element comun referirile la evolutia companiei si a colaborarii cu SIVECO Romania.
Mesajul de salut al Presdintelui Romaniei a fost rostit de catre domnul consilier Marius GURAN.

Doamna Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei a declarat ca: "atat pentru sectorul guvernamental, cat si pentru cel privat care ofera solutiile, integrarea bazelor de date existente in spatele tuturor acestor sisteme va fi o provocare."

Din partea Comisiei Parlamentare pentru Tehnologia Informatiei a vorbit presedintele acesteia, domnul deputat Varujan Pambuccian, referindu-se la perspectivele dezvoltarii pietei romanesti de IT in context global. Academia Romana a fost reprezentata prin Vicepresedintele sau, domnul Florin Filip.
Parteneriatul dintre SIVECO Romania si doua dintre cele mai mari si mai importante corporatii IT din lume a fost evocat de domnii Radu Enache (HP) si Stefan Cojanu (Oracle).
Foarte importante pentru echipa SIVECO Romania, declaratiile clientilor se constituie in tot atatea referinte pretioase - la Clubul Utilizatorilor 2003, in numele beneficiarilor au vorbit: domnul Grigore Florescu, Director IT ORANGE Romania, domnul Ion BUTUCARU, Director IT AEROSTAR Bacau, doamna Cleonia COPACI, Director Economic MEVA, domnul Iulian CEAUSU, Presedinte ATTR si domnul Ioan MARCHIS, Director Economic LIBERTATEA (cel mai recent client SIVECO Romania SA).
In incheierea acestei zile cu totul speciale pentru compania SIVECO Romania, Orchestra Medicilor Dimitrie Nechifor, avandu-l ca solist pe flautistul Ion Bogdan Stefanescu , a interpretat un concert simfonic care a starnit audientei binemeritate ropote de aplauze. Pentru ca, asa cum a reiesit din toate luarile de cuvant, arta si business IT-ul au numeroase si subtile puncte de convergenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele