IT & C

Cine controleaza Internetul?

Internetul e iesit de multa vreme din exclusivitatea laboratoarelor militare si academice, devenind in prezent un punct strategic al comunicarii globale, dar si o uriasa sursa de venituri. A devenit atat de important, incat a inceput un adevarat conflict international: "Cine controleaza Internetul?".

Este de fapt un act de revolta la adresa SUA, a modului in care aceasta tara controleaza firele retelei globale, stiut fiind faptul ca "Internetul" a inceput ca un proiect al Pentagonului in contextul conflictului din timpul razboiului rece.

CONFERINTA INTERNATIONALA. In noiembrie va avea loc, la Tunis, un summit pe teme ale societatii informationale "World Summit on the Information Society". Se anunta dezbateri incinse, avand in vedere ca ONU a comunicat ca vrea sa controleze principalele computere care directioneaza traficul pe Internet.

Mai nou, UE a propus ca guvernele si sectorul privat sa-si imparta responsabilitatea "administrarii" Internetului. In plus, in discutii au intrat, separat, si tari precum India, China sau Brazilia, nemultumite de controlul american.



La toate "propunerile", raspunsul SUA a fost ferm: "Internetul nu este un subiect de negociat. Este o problema de strategie nationala".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele