IT & C

Cina cu viermi, scorpioni si greieri la tava

Consumul de insecte a incetat sa mai fie o moda pentru aventurierii domeniului culinar, ci o noua cale de a manca sanatos. Biologul Gene Rurka, presedintele Clubului Exploratorilor din New York, este promotorul unei schimbari de atitudine in alimentatie. Potrivit acestuia, viermii, greierii sau paianjenii reprezinta surse mai bune de proteine decat carnea de pui, porc sau vaca. Excentricul Gene Rurka, biolog, expert in gastronomie creeaza delicii culinare inedite in bucataria Clubului Exotic al Exploratorilor din New York, un local exclusivist frecventat de peste 3.000 de membri din intreaga lume, majoritatea oameni de stiinta. Toti strabat mii de km pentru a incerca noile formule de alimentatie sanatoasa cu care Rurke isi rasfata oaspetii. Potrivit ABC Online, din meniu nu lipsesc tarantulele, viermii cu ciuperci, furnicile servite in tarte cu coacaze negre, paianjeni si scorpioni , toate asezonate cu jeleu de cactus si greieri cu branza. Bine condimentate, aceste "creaturi" se transforma intr-un fel de mancare cat se poate de gustos. Preturile variaza de la 30 de $ o portie de scorpioni, la 175 de $ un platou de tarantule . "Viitorul acestei surse de proteine va fi diferit. Odata depasit socul initial pe care-l ai stiind ce mananci, insectele sunt foarte gustoase", spune Rurka. (continuarea in Averea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele