IT & C

Cheltuieli IT & C: 1,9 miliarde $

Cheltuielile totale in domeniul Tehnologiei Informatei si Comunicatiilor (IT & C) din Romania au crescut in ultimii patru ani cu o rata medie anuala de 18,8%, fiind estimate in 2004 la 1,9 miliarde de dolari, reiese dintr-un studiu realizat de Global Insight pentru World Information Technology and Services Alliance (WITSA).
Studiul a fost distribuit in tara noastra de Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Romania (ATIC).

Pana la sfarsitul lui 2004, comunicatiile vor atrage cea mai mare parte a cheltuielilor: 1,509 miliarde de dolari (79% din totalul IT & C). In acelasi timp, sumele alocate pentru achizitia de componente de computere vor fi de 164, 5 milioane de dolari, reprezentand 12,4% din total, in timp ce cheltuielile cu aplicatii software si servicii IT se vor cifra la 77, 9 milioane de dolari , si, respectiv, 77,5 milioane de dolari.

"Ca si in 2002, Romania se afla in topul natiunilor care inregistreaza ritmuri inalte ale cresterii consumului de IT & C", a spus presedintele ATIC, Vasile Baltac.

Pentru perioada 2005-2007 este prognozata o crestere anuala medie de 12,2%, valoarea cheltuielilor urmand sa ajunga la 2,678 miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele