IT & C

#full hd #plasma 3d #panasonic

CES 2010: Panasonic prezinta cea mai mare plasma 3D Full HD

Panasonic Corporation prezinta la CES 2010 cel mai mare ecran cu plasma 3D Full HD din lume, cu o diagonala de 152 inch (aproximativ 386 cm).

Ecranul are in componenta panouri PDP ( plasma display panel) de ultima generatie, cu indice cvadruplu de eficienta luminoasa).

Panouri cu autoiluminare

Panourile cu autoiluminare folosite la fabricarea acestui model de plasma au un excelent raspuns la redarea imaginilor in miscare cu rezolutii foarte mari, fiind perfecte pentru afisarea de productii 3D.

Cu tehnologia 3D drive ultra high-speed si avand un indice de eficienta luminoasa cvadruplu, noile panouri au o viteza de iluminare de aprope 4 ori mai mare decat ecranele HD obisnuite. Toate aceste tehnologii fac posibila afisarea de productii 3D Full HD pe un ecran de asemenea dimensiuni, cu diagonala de aproape 4 metri si cu nu mai putin de 8,84 milioane de pixeli (4Kx2K).

Ecranul incorporeaza si tehnologia crosstalk reduction, esentiala pentru redarea de imagini 3D foarte clare. Comparativ cu alte tehnologii ce folosesc pentru redare metoda afiasrii linie cu linie, ecranele PDP afiseaza imaginile in sistem cadru cu cadru , fapt ce confera un mare avantaj televizoarelor cu plasma in obtinerea unor imagini mai clare.

Tehnologie unica


Mai mult, Panasonic a dezvoltat si o tehnologie unica de minimizare a efectului de imagine dubla care survine atunci cand imaginile pentru ochiul drept si pentru cel stang sunt redate alternative, asa cum se intampla in cazul ecranelor 3D. Cercetarile au avut ca rezultat obtinerea unui ecran cu plasma 3D care poate reda imagini foarte clare, de inalta calitate, prin reproducerea cu acuratete a surselor semnalului video.

Plasma cu diagonala de 152 inch 3D Full HD ofera privitorului experienta vizionarii filmului la un cinematograf 3D si este continuatoarea primei plasme 3D Full HD cu diagonala de 103 inch lansata de Panasonic in 2008, dar si a ecranului 3D Full HD PDP de 50 inch, parte a sistemului home theater 3D Full HD lansat de companie in 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele