IT & C

#combinatii #click #start #taste #windows 8 #scurtaturi

Cele mai utile scurtaturi pentru Windows 8

Noua interfata creata pentru Windows 8 a creat probleme multor utilizatori, dar Microsoft a introdus inca de la inceput scurtaturi speciale, care cresc usurinta de navigare in sistemul de operare. Iata cele mai utile scurtaturi pentru Windows 8!

Butonul de Start a fost abandonat in Windows 8, dar coltul inferior din stanga ecranului are in continuare un meniu important. Pentru a accesa cele mai importante resurse ale sistemului, de la Control Panel la Task Manager, da un click dreapta in colt sau deschide meniul prin combinatia de taste Win+X.

Noul Charms Bar, care poate fi accesat prin Win+C, ofera acces rapid la setari, cautare si alte instrumentel utile. Poti accesa direct meniul de setari prin Win+I, in timp ce Win+K deschide Devices.

Una dintre cele mai utile scurtaturi Windows 8, combinatia de taste Win+D permite trecerea in modul desktop indiferent in ce aplicatie esti. Navigarea intre aplicatii este disponibila prin clasicul Alt+Tab, dar si prin Win+Tab.

Alta functie noua din Windows 8 vizeaza apasarea simultana a tastelor Win si PrtScn. In acest fel, poti crea direct capturi de ecran in format PNG, pe care le gasesti apoi in Libraries/Pictures/Screenshots.

Sursa foto: Pcgamer.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele