IT & C

Cele mai neobisnuite restaurante din lume

Homaro Cantu, bucatarul sef al restaurantului Moto din Chicago, nu se teme niciodata sa incerce noi retete, ca si patronii sai de altfel. Cantu si-a transformat de fapt bucataria intr-un adevarat laborator de chimie. Retetele sale unice se inscriu, se pare, in opinia unor specialisti, in categoria preparatelor "pe care trebuie sa le vezi ca sa crezi". De exemplu, pentru una dintre retetele sale Cantu foloseste nitrogen lichid pentru a crea iluzia unei branze topite care se revarsa dintr-un fruct de mango. Cantu mai foloseste de asemenea si laserul la prepararea altor mancaruri. Criticii au recunoscut ca Homaro Cantu a dus arta culinara intr-o alta dimensiune . Un alt restaurant cu certitudine original este "The Fat Duck", din Anglia, care are in meniu " nitro - green tea " si lime mousse (prezentat in imagine) gatite cu cele mai neobisnuite ingrediente. Cartea de bucate a maestrului bucatar Blumenthal "In cautarea perfectiunii" a inspirat o emisiune de succes a BBC. (continuarea in Ziua )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele