IT & C

#telefon mobil #old school #receptor #telecomanda #clippy #microsoft office assistant #apple hockey puck mouse #digiscent #aplicatii #tehnologie #gadgeturi inutile

Cele mai inutile gadgeturi si tehnologii

Tehnologia nu da nastere doar unor inventii ingenioase si folositoare, dimpotriva uneori avem de-a face cu gadgeturi , soft-uri sau aplicatii complet inutile. Iata un scurt top al catorva din cele mai inutile tehnologii aparute doar in ultimii 30 de ani.

 

Telefon mobil cu receptor retro

Atunci cand telefoanele mobile au fost inventate, acest lucru s-a intamplat cu un scop. Faptul ca in prezent un terminal poate indeplini si functii de netbook este un alt tel precis al producatorilor.

Dar se pare ca cei de la Perpetual Kid sunt destul de nostalgici dupa telefoanele standard a anilor trecuti. Asa se face ca au inventat un receptor special, care trebuie atasat mobilului propriu. Receptorul este compabitil cu telefoane Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG, Motorola sau chiar BlackBerry-uri.

DigiScents

Tradus, DigiScents ar insemna "parfum digital", iar gadgetul pare sa fie un nas robotizat. Dar DigiScent nu a avut succestul scontat. Aparatul trebuiea sa reinvie conceptul Smell-o-Vision, de a distinge mai multe parfumuri in timp foarte scurt.

DigiScent trebuia sa reuseasca sa combine 64 de arome pe loc ca apoi sa le permita utilizatorului sa le trasmita.... virtual. Programul nu a avut succes, desi un aparat care sa "miroase" virusii, spam-ul sau altele de genul, nu suna rau.

microsoft office assistant

Microsoft a facut multe pentru noi, dar a inventat si cateva personaje virtuale care ar trebuie sa ne ajute atunci cand scriem un document. "Agrafa vorbitoare" pe nume Clippy , (Microsoft Office Assistant) nu este cea mai de ajutor aplicatie care a existat vreodata.

Office Assistant-ul a enervat multa luma pana in anul 2003, cand Microsoft a decis sa puna capat chinului... si sa ni-l prezinte pe succesorul lui, Microsoft Bob.

Telecomanda pentru radio-ul din masina

Telecomenzile sunt aproape intotdeauna folositoare. Este si cazul telecomenzii pentru radioul masinii, care putea fi utilizata doar cand erai deja in masina, in fata casetofonului.

O telecomanda mare cat jumatate din palma ta, care sa deschida automat radioul sau casetofonul cand tu esti la cativa centimetri distanta de el este un gadget total inutil.


Mouse Apple Hockey Puck

Compania Apple este cunoscuta pentru interesatul manifestat pentru infatisarea gadgeturile sale si nu neaparat pentru functionalitate. Totodata, preturile aplicate de companie nu ne pot lasa indiferenti.

Printre primele gadgeturi Apple care au aplicat metoda "look inainte de functionalitate" este si mouse-ul Hockey Puck. Forma circulara care obosea mana si faptul ca avea doar un buton a facut ca mouse-ul sa fie dispretuit chiar si de fanii companiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele