IT & C

Cele mai in voga site-uri in 2005

Times a realizat clasamentul celor mai populare 50 de site-uri Arta si divertisment, Blogs (jurnale online), Monden, sanatate si pasiuni , Stiri si sunt categoriile pe care a divizat revista Times paginile web pentru a alcatui 50 Coolest Websites 2005. Google, Yahoo!, MSN si AOL au fost incradrate separat.
Cum ajungem la cele 50 de site-uri? Luam sugestiile voastre, cautam pe la si colegi, dupa care navigam ca nebunii, este explicatia pe care o dau realizatorii clasamentului, publicat exclusiv pe editia online a revistei. Finalistii din acest an sunt un amestec de debuturi, noi descoperiri si veterani care au invatat noi smecherii, se precizeaza in material.

Topul stiristilor

Blinxtv.com este cel mai apreciat site care are legatura cu mass-media. Pagina este plina de inregistrari video din programele celor mai importante televiziuni cu acoperire globala: CNN, ABC, BBC News, HBO, ESPN, FOX, Movielink. Motorul de cautare permite chiar gasirea de bucati din inregistrarile indexate. Al doilea in top este www.idtheftcenter.org, pagina specializata pe protectia consumatorilor, cu accent pe cazurile de identitate furata.
Answers.com este site-ul care ofera informatii gasite mai ales in enciclopediile si dictionarele online, in timp ce publicatia de pe www.english.ohmynews.com este alcatuit exclusiv din articole scrise de vizitatori.

Divertisment si sanatate

Aartman.com domina in topul site-urilor de divertisment, creatorii personajelor animate Wallace si Gromit avand o arhiva impresionanta de clipuri video. Complete-review.com e o culegere online de recenzii de carte, peste 1.450, de la Nabokov la Gellu Naum. Cancernutritioninfo.com este un site care ofera sfaturi pentru bolnavii de cancer. Deosebirea fata de site-urile de gen este ca nu face propaganda nici unui medicament, insa pentru accesarea unei parti din pagina este necesara plata a 15 $ pe an.
Digitalhome.cnet.com, cel mai apreciat site utilitar, este solutia perfecta pentru cei care nu au fost in anii de scoala: prezinta modalitati de reparare sau imbunatatire a aparatelor electronice.

Vanzari diverse

Site-urile de nu se deosebesc prea mult unul de celalalt, diferentele majore fiind intre produsele oferite si teritoriul pe care il acopera. Craigslist.org are oferte pentru 120 de orase din 25 de tari , in timp ce sidestep.com are un motor de cautare foarte bine pus la punct. Zappos.com este specializat pe incaltaminte, in timp ce de pe mcphee.com se pot cumpara tot felul de cadouri trasnite.
Si bineinteles ca in lumea vanzarilor nu putea sa lipseasca www.complaints.com, registrul plangerilor facute de clienti. Si mai e pomenita si Romania pe acolo.

Debutul jurnalelor

2005 este primul an in care blog-urile au dobandit o categorie separata, datorita numarului mare de consumatori de gen. Iar frisca este overheardinnewyork.com, o culegere de afirmatii pe care le fac oamenii pe strada, in New York. Copia fidela este overheardintheoffice.com.
Times dedica o parte din material sfaturilor pentru bloggeri , cu indicatii precise legate de procedurile care trebuie folosite si site-urile unde pot fi gasite instructiuni. Cele mai apreciate sunt cele gazduite de Google, MSN si Yahoo!.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele