IT & C

Cele mai ciudate plante

De la plantele foarte urat mirositoare, trecand prin cele carnivore care pot sa manance si un sobolan si ajungand la cele care seamana cu dolarii de argint (si care, din pacate pentru cei care ar dori sa-i culeaga, nu sunt), ABC News, ne prezinta numai cateva dintre cele mai bizare plante de pe fata pamantului.

planta1Rafflesia Arnoldii

Dincolo de a fi una dintre cele mai mari flori din lume, Rafflesia Arnoldii este si una care degaja unul dintre cele mai respingatoare mirosuri: unii prefera sa-l asemene cu cel al unui peste putrezit. Din fericire, parazitara care poate ajunge la o marime de un metru este destul de rar intalnita: numai in unele regiuni din Indonezia.

 

planta2Floarea-cadavru

Una dintre cele mai rare plante si aflate pe cale de disparitie este Amorphophallus titanium. Surprinsa aici in unul dintre cele mai rare momente ale sale, pe cand infloreste, ea mai este denumita si floarea-cadavru, datorita mirosului pe care-l raspandeste.

O alta caracteristica interesanta a acestei plante este si faptul ca are o crestere incredibila, de 16-18 cm pe zi.

 

 



planta3Egretele albe

Denumirea plantei vine din puternica asemanare pe care o are cu o aflata in zbor, pasare ce se gaseste in Europa de sud si Asia.

 

 

 

 

planta Planta -ulcior

Nepenthes, uneori denumita si Planta Tropicala Ulcior, este o specie carnivora intalnita peste tot in Asia. Gazele care au ghinionul de a ajunge in interiorul plantei pot sa cada intr-o capcana cu apa si sa se inece. Exista chiar o specie de planta carnivora asemanatoare in India, Nepenthes Tanax, care poate sa manance chiar si sobolani .

 

 

 

planta4Tacca chantrieri

Planta mai este cunoscuta si ca floarea-liliac si se acomodeaza cel mai bine in regiunile cu temperaturi mai ridicate. De aceea, planta fantomatica se regaseste mai ales in Asia de Sud -Est.

 




planta5 capensis

Este o planta carnivora ce se gaseste in Africa de Sud; acoperita cu tentacule lipicioase, ea se constituie intr-o capcana care atrage insectele si le zdrobeste.

 

 

 

 


planta6Capcana lui Venus

Cunoscuta si sub denumirea de ‘Capcana pentru insecte a lui Venus’, aceasta este una dintre putinele capabila de miscari rapide: ea isi asteapta prada cu calm, pentru a se inchide intr-o fractiune de secunda cand insecta a intrat.

 

 

 

 

planta7Lunaria annua

Denumita si Cinstea Anuala, datorita petalelor sale transparente, aceasta se regaseste peste tot in Europa. In sud-estul Asiei, planta mai este cunoscuta si ca ‘planta banilor’, datorita asemanarii sale cu dolarii de argint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele