IT & C

Cei mai buni din lume la informatica

Patru studenti ieseni au luat locul intai la cea mai importanta competitie de informatica pentru studenti din lume. Concursul se numeste Microsoft Image Cup si este organizat de celebra firma a multimiliardarului Bill Gates. Adrian Topala, Ionut Carja, Cristinel Istrate si Catalin Stan au castigat finala la sectiunea Web Development cu proiectul Artificial Intelligence Provocation 1: Medical Rehabilitation (Provocarea inteligentei artificiale 1: Reabilitarea medicala).
Site-ul prezinta cateva elemente de baza despre inteligenta artificiala si domenii conexe - sisteme fuzzy si aplicarea acestora in medicina. Nu-mi dau seama exact ce a avut proiectul nostru in plus fata de celelalte. Cert este ca nu ne asteptam sa castigam si punem acest fapt pe seama unui nivel slab al proiectelor concurente, a declarat Adrian Topala, unul dintre studentii invingatori .
La concursul care a avut loc in Japonia, la Yokohama, au participat la toate cele noua sectiuni peste 10.000 de studenti din peste 90 de tari. Tema data de organizatori a fost crearea unui site educational care sa sparga barierele de comunicare. Incepand din toamna anului trecut, noi am inceput sa lucram la acest proiect sub coordonarea a doi profesori de la facultatile noastre, a precizat Topala. Numai la sectiunea Web Development au participat, in prima faza, in jur de 100 de echipe. In semifinala au mai ramas 30, pentru ca, in finala, sa fie ales proiectul castigator.
8.000 de dolari premiu

Studentii ieseni isi definitiveaza zilele acestea actele pentru plecarea in Japonia. Cei trei romani au incasat si un cec de 8.000 de dolari. Nu este pentru prima oara cand o echipa de studenti ieseni castiga o sectiune a concursului Microsoft.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele