IT & C

#cercetator #studiu #barbat

Ceasul biologic ticaie si la barbati

Oamenii de stiinta sustin ca si barbatii au ceas biologic, nu doar femeile, si ca acesta incepe sa ticaie in jurul varstei de 30 de ani.
 
Un studiu francez care a vizat un esantion de peste 12.000 de cupluri implicate in tratamente de fertilizare a scos la iveala faptul ca sansele ivirii unei sarcini cresc considerabil in cazul in care barbatul are peste 35 de ani. In acelasi timp, asa cum au aratat si alte studii anterioare, procentul inseminarilor viabile scade daca varsta barbatului trece de 40 de ani.

Conform BBC, cercetatorii francezi au gasit si cauza, care pare sa fie deteriorarea moleculelor de ADN din lichidul seminal. In urma studiului desfasurat in intervalul 2002-2006 in cadrul unei clinici specializate in fertilizare, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca femeile trecute de 35 de ani sunt predispuse la avort spontan si pierderi de sarcina.In acelasi timp, cercetatorii au descoperit si ca sarcinile in care tatii se apropie de 40 de ani au mai multe sanse sa fie pierdute decat cele concepute de barbatii pana in 30 de ani.

In cadrul unei conferinte sustinute la Barcelona, doctor Stephanie Belloc mentiona: “Faptul ca si barbatii par sa aiba ceasuri biologice, are multe implicatii in cazul cuplurilor care doresc sa intemeieze o familie”. Din fericire, exista sperante si pentru cei care intampina dificultati in ceea ce priveste conceptia – solutia cea mai indicata este fertilizarea in vitro . Astfel, studiul ofera o noua perspectiva tinerelor familii si a manierei in care acestea aleg sa procreeze, dar si asupra momentului in care aleg sa o faca.

“Aceste metode, desi nu garanteaza succesul, pot ajuta cuplurile in care barbatul are o varsta inaintata, sporind sansele instalarii sarcinii, diminuand in acelasi timp eventualitatea unui avort.” a completat Belloc.

Doctor Alan Pacey, specialist in fertilizare la Universitatea Sheffield si secretar al British Fertility Society, este de parere ca: “Apar dovezi noi in sprijinul teoriei conform careia barbatii nu sunt imuni la efectele reproductive ale imbatranirii. Studiile au aratat ca barbatii trecuti de 40 de ani intampina dificultati de

procreere, si, mai mult decat atat, daca reusesc sa contribuie la instalarea unei sarcini, sansele ca aceasta sa sfarseasca prin avort spontan , cresc considerabil. Studiul efectuat de cercetatorii francezi nu face altceva decat sa intareasca teoria conform careia si barbatii au ceasuri biologice care ticaie”.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele