IT & C

#tehnologie #stabilizator de imagine #canon.hybrid is

Canon Hybrid IS, un nou fel de stabilizator de imagine

Canon Inc. a anuntat finalizarea proiectului unui stabilizator optic de imagine hibrid, primul stabilizator optic de imagine din lume ce compenseaza atat vibratiile unghiulare, cat si pe cele liniare.

Tehnologia va fi incorporata intr-un set de lentile destinat camerelor SLR (single lens reflex), ce va fi lansat pana la sfarsitul anului 2009.

Tehnologie noua

Cea mai noua tehnologie dezvoltata de Canon numita Hybrid IS, compenseaza optim vibratiile unghiulare si pe cele liniare ale camerei. Schimbarile bruste ale unghiului in care este orientata camera pot cauza aparitia de umbre semnificative pentru imagini capturate la conditii standard.

In timp ce umbrele cauzate de vibratiile liniare, in momentul deplasarii camerei paralel cu subiectul, sunt pronuntate in mod macro si fotografii capturate la distante mici de subiect.

Tehnologia Hybrid IS include un senzor unghiular de viteza, regasit in toate mecanismele anterioare de stabilizare a imaginii, care detecteaza miscarile unghiulare ale camerei, dar si un nou accelerometru ce determina amplitudinea vibratiilor liniare.

Cum functioneaza


Hybrid IS beneficiaza de un nou algoritm ce combina rezultatele oferite de cei doi senzori si ajusteaza pozitia lentilelor pentru a compensa ambele tipuri de vibratii.

Hybrid IS imbunatateste semnificativ rezultatele stabilizatorului de imagine indeosebi in timpul fotografierii macro, dificil de optimizat in cazul tehnologiilor conventionale de stabilizare a imaginii.

Din trecut, in prezent


Mai multe metode de prevenire si proceduri de corectie au fost incorporate pentru a compensa erorile cauzate de vibratia camerei foto . Canon a inceput cercetarea diferitelor metode de compensare a vibratiilor camerei inca din anii 1980.

In 1995 Canon a lansat EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM, primul set de lentile SLR interschimbabil care compensa vibratiile mecanismului optic al camerei.

De atunci, compania a continuat sa produca o varietate extinsa de lentile interschimbabile cu capabilitati de stabilizare a imaginii si detine in gama de produse un total de 21 de asemenea lentile, incluzand modelul EF 200mm f/2L IS USM ce beneficiaza de o corectie a umbrelor in 5 faze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele