IT & C

#bec #everleds #panasonic #led

Becurile LED, cele mai economice

Panasonic Corporation a lansat pe piata becuri de tip LED de forma celor incadescente care vin in completarea liniei de produse de iluminat Everleds .

Becurile Everleds, sunt produse pe baza unei tehnologiiĀ  unice de disipare a caldurii si in prezent, sunt cele mai efeciente energetic.

Gama noua

Noua gama este formata din opt tipuri diferite de produse recunoscute ca fiind cele mai eficiente din punct de vedere energetic, cele mai usoare si mai mici becuri LED lansate pana in prezent. Recenta linie de produse de iluminat include, de asemenea, primele becuri compacte de tip LED din industrie dar si lampi cu putere variabila.

Disponibile in gamele de culori " daylight " si "lamp", noile produse vor fi comercializate mai intai in Japonia, incepand din 21 octombrie 2009. Becurile utilizeaza o tehnologie proprietara Panasonic de disipare a caldurii care mareste eficienta energetica a becurilor. In general, eficienta la iluminare a becurilor LED creste pe masura ce scade temperatura interioara.

Prin aplicarea unui tratament cu aluminiu la suprafata becurilor, Panasonic a reusit sa obtina o crestere a gradului de disipare a calduriiĀ  pentru a reduce temperatura becurilor LED. Combinand aceasta tehnologie cu designul foarte compact, compania a reusit sa aduca pe piata cele mai eficiente becuri LED.

Performante

Cand sunt utilizate ca surse de lumina directa, becurile standard de 6,9 W ilumineaza precum becurile incandescente de 60 W. Astfel, se pot obtine economii anuale, de la un singur bec, de aproximativ 15 euro. Becurile standard de 4 W si cele compacte de 5,5 W produc lumina echivalent?a a unui bec traditional de 40 W, in timp ce becurile de 7,6 W standard ilumineaza ca un bec incandescent de 60 W.

Totodata, un bec standard cu baza E26 cantareste doar 100 g, iar becurile compacte cu baza E17 cantaesc doar 50 g. Mai mult, prin utilizarea unei tehnologii de analiza termica s-a optimizat cantitatea de caldura disipata pentru a crea cele mai compacte becuri cu baza E26, ca lungime dar si ca diametru exterior. Noile becuri LED, inclusiv primele becuri LED cu baza E17 din industrie, se potrivesc perfect echipamentelor de iluminat existente pe piata.

Becurile cu baza E26 au o durata de viata de pana la 40.000 de ore, ceea ce inseamna ca pot lumina aproape 19 ani daca sunt utilizate in medie 5,5 ore pe zi. Becurile cu baza E17 au o durata de viata de 20.000 de ore. De asemenea, noile becuri LED prezinta un invelis de sticla durabila si nu sunt emitatore de raze ultraviolete sau radiatii infrarosii. Becurile de tip standard de 7,6 W si cele compacte de 5,5 W sunt variabile, putand lumina de la 10% din capacitate pana la 100%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele