IT & C

#bec #becuri led #lumina #curent electric

Becul care ramane aprins cand e o pana de curent

Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa fii surprins de o pana de curent . Cel mai neplacut e atunci cand astfel de incidente se intampla noaptea si esti nevoit sa stai in bezna minute in sir.
Incepand de anul viitor, o companie de IT va lansa pe piata un bec care ramane aprins in momentele in care apare o pana de curent , potrivit engadget.com.


Mai exact, este vorba de un bec de tip LED care functioneaza asemenea unei lampi. Becul a fost denumit Mobile Lamp (Lampa Mobila) si poate sa lumineze timp de doua ore dupa ce a fost deconectat de la sursa de curent.
Secretul consta in faptul ca Mobile Lamp are incorporat in interior o mica baterie .

Becurile LED sunt, prin natura lor, foarte mici si chiar daca uneori pare ca au dimensiunea unor becuri normale, nu este asa. Modul in care este modelata sticla, dar si distributia luminii sunt gandite in asa fel incat sa pacaleasca ochiul si sa dea impresia ca un LED este foarte mare. In realitate, un bec LED care arata ca unul normal are loc suficient in interior pentru cateva fire si o baterie.

Mai spectaculos de atat este faptul ca pentru a stinge sau aprinde Mobile Lamp, trebuie sa atingi cu degetul partea din cupru a becului, moment in care metalul face contact cu un corp .

Mobile Lamp va putea fi gasit in magazine incepand cu anul viitor. Specialistii sunt de parere ca inventia se va bucura de succes in toata lumea, mai ales in zonele in care au loc intreruperi de curent.

Sursa foto : engadget.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele