IT & C

#guiness world record #record #testare #le mans #evolta #baterii #panasonic

Bateriile Panasonic Evolta testate pe circuitul Le Mans

Bateriile Panasonic Evolta au doborat un nou record guiness world record dupa o cursa cu roboti desfasurata pe 6 august pe circuitul de la Le Mans , din Franta.

Recordul a fost doborat de un robot echipat cu doua baterii Panasonic Evolta de tip AA. Robotul a reusit sa pedaleze un triciclu, timp de 24 de ore, fara oprire, pentru aproape 23,726 km, facand 5,6 ture de pista pe circuitul de la le Mans.

Al doilea record

Acesta este al doilea record Guiness World pentru bateriile Evolta, desemnate deja "cele mai durabile baterii alcaline AA în ianuarie 2008. Guinness World Records a certificat noua performanta ca fiind "cea mai mare distanta parcursa de o masina-model functionand cu baterii si controlata de la distanta". Robotul, masoara 30 x 20 x 20 cm, cu tot cu triciclu, a fost proiectat de catre creatorul de roboti Tomotaka Takahashi.

Cursa de la Le Mans a fost al doilea test de anduranta pentru bateriile Evolta al caror denumire deriva din combinarea cuvintelor "evolutie" si "voltaj". Primul test de confirmare a durabilitatii bateriilor a fost trecut cu brio de un robot humanoid , echipat cu doua baterii Evolta de tip AA, care a reusit sa escaladeze Marele Canion din Statele Unite urcand cu ajutorul unei franghii un perete inalt de 530,4 m, in aproximativ 6 ore si 46 de minute.

Estimari

Bateriile au o durata de viata "de pe raft" de pana la 10 ani. Evolta au fost comercializate in 180 de milioane de exemplare din aprilie 2008 si pana în prezent. Panasonic se asteapta ca vanzarile sa ajunga la 300 de milioane de bucati in 2009. Bateriile Evolta pot fi folosite in numeroase echipamente, de la banalele telecomenzi TV si pana la camere digitale sofisticate.

In magazine sunt disponibile patru tipuri diferite de baterii Panasonic Evolta: AA, AAA, C si D. O noua serie de baterii Evolta reincarcabile au fost lansate pe piata nipona in octombrie 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele