IT & C

#3d #filme #oboseala vizuala

Atentionare: Filmele 3D pot provoca oboseala vizuala

Dupa o perioada de lansari repetate in industria cinematografica de productii 3D, doctorii americani incep sa isi faca griji de efectele acestui tip de vizionare asupra corpului uman.

Este stiut ca primele productii 3D au fost lansate in anii ’70 insa din motive necunoscute producatorii hollywoodieni au renuntat la ele.

Dupa mai bine de treizeci de ani, productiile 3D au luat cu asalt din nou cinematografele in ideea ca acestea vor revolutiona industria. Primul abandon a venit din partea Japoniei care a interzis rularea acestor filme pana cand se va demonstra ca vizionarea lor nu afecteaza creierul uman.

Planurile producatorilor de la Hollywood par sa devina si mai incurcate dupa ce un doctor oftalmolog al Universitatii din Berkeley a declarat in presa locala ca vizionarea filmelor 3D poate duce la o oboseala accentuata a campului vizual uman si ca o parte dintre cei care urmaresc acest tip de productii pot fi afectati serios…

(Citeste continuarea in Hit.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele