IT & C

#ipad #internet tablet #archos 101

Archos a anuntat un nou rival iPad

Francezii de la Archos au anuntat un nou rival al deja celebrului Apple iPad. Denumit oficial Archos 101 Internet Tablet , dispozitivul are un ecran sensibil la atingere de 10,1 inch, adica 25,7 cm, care poate reda o rezolutie de 1024 x 600 px. Mai mult, suprafata ecranului are suport multi-touch.

La interior, Archos 101 Internet Tablet dispune de un procesor capabil de un 1 Ghz, ARM Cortex A8. Modelul vine inĀ  doua variante, cea de 8 GB si cea de 16 GB. Desi sistemele au capacitati mai mici decat dispozitivele iPad, tabletele electronice au suport pentru cartele SDHC, prin urmare utilizatorul poate mari spatiul de stocare.

Mai mult, ecranul dispozitivului este mai mare decat cel al iPad-ului, iar marginile mai subtiri. Modelul are o camera web cu rezoltie VGA si suporta formate audio MP3, WMA, WAV, AAC, Ogg Vorbis si FLAC, plus formate JPEG, BMP, PNG si GIF. Archos 101 Internet Tablet poate rula filme in format HD de 720p si dispune de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth 2.1 cu EDR.

Archos 101 Internet Tablet ruleaza sistemul de operare Android si mai vine dotat cu port USB 2.0 plus iesire HDMI. Totodata, dispozitivul mai dispune de tehnologia 3D opel GL, difuzoare incorporate, microfon si are un acumulator Litiu-Polimer. In SUA, Archos 101 Internet Tablet de 8 GB va costa in jur de 300 USD, iar cel de 16 GB va avea un pret de aproximativ 350 USD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele