IT & C

#philips #wake-up light #trezire #gadget #tehnologie

Aparatul care te ajuta sa te trezesti

In urma unui studiu s-a demonstrat ca noua din zece persoane apasa pe butonul "snooze" cel putin o data inainte de a se ridica din pat. Acelasi studiu indica faptul ca un astfel de inceput poate afecta dispozitia unui persoane de-a lungul intregii zile.

Testele clinice au aratat ca, desi cantitatea de lumina naturala nu este atat de mare in timpul iernii, o simulare a rasaritului, prin crearea "razelor de soare" artificiale, poate sa ajute o persoana sa se trezeasca din somn mai natural si mai usor.

Cu jumatate de ora inainte de ora la care utilizatorul trebuie sa se trezeasca, aparatul, denumit Philips Wake-up Light , emite o lumina a carei intensitate creste progresiv, simuland rasaritul soarelui. Spre deosebire de efectul nenatural si socant al alarmei unor dispozitive precum telefoanele mobile, aceasta perioada de expunere constanta la lumina pregateste organismul pentru trezire mai usoara, reducand starea de confuzie.

Pentru ca experienta trezirii sa fie si mai placuta, dispozitivul poate emite sunete naturale, cum ar fi ciripitul pasarilor sau zgomotul produs de clopoteii de vant, care vor indemna persoana sa se trezeasca usor. Philips Wake-Up Light este prevazut si cu radio. Pentru a seta aparatul pentru trezire pe muzica, noul dispozitiv are cu port iPod poate redarea melodiilor preferate de pe acest player muzical sau de pe telefonul mobil iPhone. In Romania il poti achizitiona la pretul de aproximativ 400 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele