IT & C

America Latina are gene de conchistadori si de sclavi

Cercetatorii arata ca majoritatea latin-americanilor se trag din barbati europeni cuplati cu femei din Africa ori cu indigene din America.

Un studiu genetic realizat de universitati din America Latina, SUA si Europa, cel mai mare de acest gen potrivit promotorilor sai, sustine teoriile istorice legate de conchistadorii spanioli din secolul al XVI-lea, bazindu-se pe examinarea genetica a peste 300 de indivizi din sapte tari, de la Mexic la Chile, scrie editia electronica a ,,BBC News’’.

Analiza mostrelor de singe demonstreaza ca latin-americanii isi regasesc radacinile in urma cu 13 generatii, pe vremea conchistadorilor. Mai mult, mare parte dintre ei ar fi produsul incrucisarii colonizatorilor cu bastinase din America sau cu africance, ceea ce da greutate ratiunii istorice cum ca europenii au omorit numerosi barbati indigeni si au intretinut raporturi sexuale cu femeile lor ori cu sclave din Africa.

Profesorul Andres Ruiz-Linares, de la University College din Londra, care a condus studiul, spune ca, in ciuda incercarilor de eradicare a americanilor aborigeni , noua cercetare arata ca exista destula continuitate genetica intre populatiile pre si postcolumbiene.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele