IT & C

ADCOS Romania la emisiunea FORUM IT de la TVRM

In urma cu cateva zile Mariana Duma , Dir. de Marketing la firma ADCOS Romania, a fost invitata la FORUM IT, o emisiune dedicata peisajului IT din Romania si pusa in unda de postul de televiziune tvrm (Televiziunea Romana de Maine). Ea a fost invitata alaturi de alti doi interlocutori, castigatorii concursului E-Idea de anul acesta si respectiv anul trecut, concurs organizat in cadrul consacratei expozitii nationale de software, Binary, la care ADCOS Romania participa cu regularitate.

La aceasta emisiune, reprezentanta ADCOS a expus pozitia firmei in ceea ce priveste promovarea in plan international a imaginii Romaniei si stoparea exodului de tinere talente romanesti peste hotare, lansand un apel catre toti colegii de breasla sa-si dea mana pentru sustinerea acestor proiecte.
Ea a subliniat faptul ca institutia si-a facut aproape o misiune din a etala meritele si creativitatea romanilor (in special a informaticienilor) peste hotare, ori de cate ori are ocazia, si totodata a adoptat o politica de promovare in interiorul ei a tinerilor cu initiativa, talent si daruire.

La sfarsitul emisiunii, realizatorul Catalin Grosu, a concluzionat: Mass media sunt si trebuie sa fie incantate cand au motive sa promoveze un ambasador al creativitatii romanesti. Editia de astazi a emisiunii Forum IT a avut sansa unei astfel de descoperiri, la scurt timp dupa una dintre rarele referiri pozitive prin mass media internationala (in speta la CNN, cu ocazia participarii la OutsourceWorld 2003, New York) in legatura cu talentul programatorilor romani. ADCOS Romania si-a castigat locul in platourile TVRM, printre adevaratii promotori ai celui mai promitator domeniu pentru viitorul acestei tari: IT & C.

Firma ADCOS promoveaza constant, atat in tara cat si in strainatate, talentele si expertiza programatorilor romani. Ea participa regulat la targuri internationale de software, insa ceea ce o individualizeaza este entuziasmul cu care expune meritele nationale, premiile si onorurile castigate de romani prin munca si talent.

In luna septembrie interviul pe care reprezentanta firmei la OutsourceWorld New York 2003 l-a dat, cu acest prilej, postului TV CNN, a scos in evidenta atuurile outsourcingului romanesc si ce face din Romania o tara cu un potential deosebit in industria de software, un adversar de temut pentru tarile cu traditie si greutate in acest domeniu.

In urma cu doar cateva zile, cei doi ziaristi de la saptamanalul de business New York Observer care au vizitat firma ADCOS plecau cu o impresie mult imbunatatita despre tara noastra si cu convingerea ca investitorii americani vor avea o mare surpriza in momentul in care isi vor canaliza atentia asupra Romaniei.

Zilele acestea, ADCOS Romania participa la targul software Systems 2003, de la Munchen, unde va expune publicului german avizat un bogat portofoliu de produse si servicii, implementate deja in multe institutii de renume international (ex. AIRBUS (producator avioane), Agentia Spatiala Europeana, Armata Germana).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele