IT & C

# like #personalitate #facebook #status #nivel de inteligenta #algoritmi

Activitatea de pe Facebook poate arata nivelul de inteligenta al unui utilizator

Un studiu recent, realizat pe un esantion de 58.000 de persoane, a demonstrat faptul ca atunci cand ne uitam pe profilul unui utilizator de Facebook, putem descoperi mai multe despre acesta decat se vede la o prima privire.

Studiul a fost realizat de catre un grup de cercetatori ai Universitatii Cambridge. Astfel, in functie de paginile carora le da like, de melodiile pe care le promoveaza, de fotografiile si statusurile pe care le posteaza, se poate descoperi cu usurinta si cu o precizie ridicata nivelul de inteligenta al utilizatorului, personalitatea, orientarile politice sau sexuale, dar si daca exista dependente de anumite substante ilegale.

Aceste informatii pot fi descoperite cu ajutorul unor algoritmi care au fost creati special pentru acest studiu.

Cu toate ca in prima faza acest lucru pare a fi unul interesant si benefic pentru companiile care desfasoara activitati de marketing, in realitate, oamenii de stiinta mentioneaza ca aceste informatii pot afecta dreptul la intimitate al userilor Facebook.

In acest moment, singura varianta pentru utilizatorii care nu vor sa se expuna este sa se asigure ca setarile de securitate ale conturilor pe care le au sunt suficient de stricte.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele