IT & C

#nettop #intel atom #nvidia ion #acer aspire revo

Acer Aspire Revo Review

acer aspire revo este un " nettop ", un dispozitiv de dimensiuni mici, care are insusirile unui desktop PC, dar nu poseda specificatiile tehnice avansate ale unui astfel de sistem.

Pe langa faptul ca modele au dimensiuni reduse si sunt ideale pentru navigarile pe internet, editari de documente si urmarit filme, nettop-urile au si un consum scazut de energie.

Caracteristicile Acer Aspire Revo

Nettop-ul Acer Aspire Revo se remarca prin mai multe lucruri. In primul rand platforma nVidia ION si in al doilea aspectul sau procesorul Intel Atom pe care il are incorporat. Ca aspect modelul se prezinta foarte bine, carcasa fiind din plastic cu o textura lucioasa in culori de albastru inchis si alb. Modelul are o forma rombica cu colturi rotunjite si vine la pachet cu o serie de accesorii care il ajuta sa fie plasat mai usor in spatiul de lucru. Modelul are doua feluri de stative, cel standard pentru birou si cel care ancoreaza nettop-ul pe spatele monitorului.

Modelul are o diagonala de aproximativ 180 de mm si cantareste doar 750 de grame, iar in aceste dimensiuni cei de la Acer au incorporat un port eSATA , sloturi dedicate castilor audio si microfonului, card reader, acestea aflandu-se pe latura stanga din perspectiva frontala cu butonul de "ON" indreptat spre utilizator. Sub acesta se alfa un slot USB. Pe latura dreapta din aceeasi perspectiva se afla inca un port USB si grilul ventilatiei.

Latura urmatoare este incarcata de alte patru sloturi USB, portul pentru cablul Ethernet (internet), intrare HDMI, VGA si slotul de alimantere. Ultima latura prezinta un filet in care se ataseaza suportii de la pachet si inca un gril de aerisire.
Modelele Acer Aspire Revo sunt disponibile in doua variante, cele cu Linux si cele cu Windows. Toate sistemele au in schimb acelasi procesor, adica Intel Atom 230 de 1,6 GHz. Modelul de test dispune de 2 GB memorie RAM, iar spatiul de stocare este de doar 160 GB, dar suficient pentru scopul pentru care a fost desemnat. Pe langa accetul pentru cablul de internet, modelulĀ  vine si cu suport Wi-Fi.

Cu nVidia ION

Trasatura principala a acestui nettop este platforma nVidia ION. Aceasta este o unitate de procesare vizuala de dimensiuni fizice foarte reduse. Functioneaza perfect cu procesoarele care ofera un consum foarte mic de curent, astfel mini-sistemele care incorporeaza platforma vor genera performante foarte bune si vor ramane eficiente din punct de vedere al consumului de curent.

Grafica nVidia ION ofera o experienta premium pe sistemele de dimensiuni reduse, cu un consum redus de curent si ruleaza pe orice versiune de Windows XP, Vista sau Windows 7 sau poate reda materiale video 1080p si Blu-ray, plus ca suporta fara sacadari continut Adobe Flash cu noua versiune Flash Player 10.1.

Totodata platforma beneficiaza de conexiune HDMI pentru a rula filme pe un monitor extern, garanteaza suport pentru gaming clasic, accelereaza hardware aplicatii bazate pe arhitectura nVidia CUDA sau transmite materiale audio LPCM pe opt canale, necompresate, pe 24 de biti, prin interfata HDMI.

In cazul lui Acer Aspire Revo, nVidia ION face minuni fiind capabil sa redea full HD la 1080p. In mare, daca in mod normal un procesor grafic pentru nettop-uri sau netbook-uri nu ar fi in stare sa redea asemenea formate, cu nVidia ION, ajutat de tehnologia CUDA si Pure Video HD, intreg sistmeul va fi solicitat la nici macar jumate din capacitatea la care ar trebuie sa functioneze, videoclipurile in HD sau filmele fiind redate exceptional.

La final

Pe langa redarea de filme in HD, modelul este ideal pentru navigarile frecvente pe internet. Mai mult, nVidia a avut grija sa promoveze si capacitatile gaming ale acestui dispozitiv. Totusi, aceasta caracterisitica nu ar trebuie incercata prea mult. Intradevar, modelul reuseste sa redea bine jocuri de "browser" sau versiuni usoare ale unor jocuri, iar solutia integrata este mai buna decat varianta on-board a placii de baza, dar Acer Aspire Revo nu poate fi numit un dispozitiv de gaming.

Totusi, Acer Aspire Revo reuseste sa prezinte platforma nVidia ION care ajuta la rularea intregii interfete Aero al sistemului Windows 7 din dotare. In concluzie Acer Aspire Revo se prezinta mai mult decat bine fiind o achizitie mai mult decat inspirata pentru persoanele care isi petrec timpul navigand internetul. Faptul ca poate reda filme in format high-def nu face decat sa il ridice dintre rivalii de pe piata, iar raportul pret/calitate este foarte echilibrat.

Galerie foto Acer Aspire Revo

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele