IT & C

#internet #search #google

62% dintre internautii romani folosesc Google

Un studiu privind obiceiurile de utilizare a Internetului de catre romani si-a propus sa afle care sunt principalele trei activitati desfasurate de internautii din tara noastra.

Rezultatele arata ca 62% dintre utilizatorii de Internet sunt persoane curioase carora le place sa se documenteze, de aceea cauta diferite informatii pe Google.

Cautare, e-mail & stiri

Urmatoarele pe lista dupa folosirea celui mai raspandit motor de cautare sunt: primirea sau trimiterea de e-mailuri (58%) si lecturarea stirilor (55%). Varsta este un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe Internet.

Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta ca si citirea stirilor: 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, fata de 42% care urmaresc stirile pe Internet.

Lecturarea stirilor pe Internet este practicata mai ales de persoanele cu varsta intre 35 si 55 de ani, 72% considera aceasta activitate printre cele trei importante, fata de 54% dintre persoanele intre 25 si 35 de ani si 42% tinerii sub 25 de ani.

Filme pe net

In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe Internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani: 27% dintre tinerii sub 24 de ani si 21% dintre persoanele intre 25 si 34 de ani plaseaza aceasta activitate intre primele 3, fata de doar 9% persoane intre 35 si 54 de ani.

Activitatile web 2.0 sunt in continuare in zona de nisa in Romania: 13% aseaza blog-urile intre cele mai importante trei activitati pe Internet, 10% jocurile on-line si numai 6% accesarea retelelor sociale. Studiul a fost realizat in luna septembrie 2009 pe un esantion national de 338 de utilizatori de Internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele