IT & C

#logo google #sarbatoriti google #Eadweard J. Muybridge #fotografie in miscare

182 ani de la nasterea lui Eadweard J. Muybridge, pionier al fotografiei in miscare, aniversare Google

Google aniverseaza astazi 182 ani de la nasterea lui Eadweard J. Muybridge, pionier al fotografiei in miscare, inventator al stramosului proiectorului de filme, denumit zoopraxiscop.

Nascut in Marea Britanie in 9 aprilie 1830, Eadweard J. Muybridge a trait cea mai mare parte a vietii sale in SUA, unde a perfectionat tehnica fotografiei in miscare, folosind mai multe aparate de fotografiat simultan.

Inventiile lui Eadweard J. Muybridge au precedat fotografiiile pe film, iar zoopraxiscopul a fost un precursor al camerelor de filmat, dezvoltate mai tarziu de Thomas Edison si William Dickson.

Tehnica fotografiilor in miscare a fost dezvoltata in urma unui pariu, in care pionierul fotografiei in miscare, a sustinut ca, in timpul galopului, exista momente in care toate picioarele unui cal sunt in aer simultan.

Principiile tehnicii lui Muybridge au fost folosite si pentru crearea efectelor speciale "bullet time", ce au impresionat publicul pentru prima oara in filmul "The Matrix".

Sursa foto : Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele