IT & C

# aniversare google #gideon sundback #fermoar modern

132 de ani de la nasterea lui Gideon Sundback, inventatorul fermoarului modern

Google aniverseaza astazi 132 de ani de la nasterea lui Gideon Sundback, inventatorul fermoarului modern, printr-un logo special, insotit de o animatie.

Otto Fredrik Gideon Sundback a fost un inginer american de origine suedeza, nascuta la 24 aprilie 1880, in Odestugu. Dupa ce si-a terminat studiile, Gideon Sundback s-a mutat in Germania, iar apoi a emigrat in SUA.

Primul fermoar a fost inventat in 1851, de catre Elias Howe, insa Gideon Sundback a adus imbunatatiri semnificative sistemului de inchidere metalic.

Fermoarele perfectionate de Gideon Sundback au fost mai intai folosite la pantofi si pungi de tutun, inainte de a se raspandi la nivel mondial ca sistem de inchidere pentru haine, genti si diverse articole sport.

Logo-ul special de aniversare Google include si o animatie, care permite vizitatorilor paginii Google.ro sa deschida un fermoar de-a lungul filei.

Sursa foto : Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele