Financiar

#scumpire #bilete #zboruri low-cost

Zborurile low-cost, mai scumpe

Biletele de avion la companiile low-cost s-ar putea scumpi, anunta adevarul.ro. Motivul: mutarea de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni a companiilor cu bilete ieftine .

Ministerul Transportului a lansat joi o strategie de dezvoltare a companiei care administreaza aeroporturile din Bucuresti. Potrivit documentelor, pana in 2012-2013, Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) va fi deveni un aeroport folosit doar pentru cursele VIP si business, companiile low-cost fiind nevoite sa functioneze pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), fapt ce presupune cheltuieli mai mari si implicit o majorare a tarifelor calatoriilor.

Anca Boagiu , ministrul Turismul spune insa ca pretul unui bilet nu trebui marit cu mai mult de 4,5 euro.

Strategia demarata ieri arata ca reorganizarea interna a Aeroportului Baneasa inseamna o investitie de un milion  de euro. Ponderea cea mai mare o vor avea cursele cu aeronave mici, de 8-10 locuri, iar peste 80% din calatori vor fi la categoria business.

In ceea ce priveste  Aeroportul Otopeni , acesta urmeaza sa devina un centru logistic regional. De asemenea, aeroportul isi va dubla suprafata in urmatorii 20 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea