Financiar

#plata salarii #salariu bugetari #performanta bugetari #salariu merit

Vor fi platiti bugetarii dupa performanta individuala?

Guvernul lucreaza la un proiect legislativ care ar putea oferi bugetarilor salariu dupa merit. Memorandumul care prevede plata dupa performanta a fost deja aprobat de Guvern si ar putea face parte dintr-o noua legislatie a muncii.

Noul sistem de salarizare a bugetarilor implica mai multe noutati, inclusiv reducerea sporurilor la 30% din salariul de baza si reducerea numarului de clase de salarizare, de la 400 la 110, alaturi de o legatura cu performantele individuale ale bugetarilor.

"Inseamna ca salariile mici, salariile profesorilor, salariile doctorilor sa fie mai mari. Inseamna pe de alta parte, ca salariile mai mari, uneori prea mari, ale unor directori, sa nu mai creasca, sa se plafoneze, in timp sa scada gradual", a explicat Liviu Voicea, ministrul pentru Buget.

Deocamdata, discutiile pentru salarizarea unitara, dupa performanta, au avut loc doar intre Guvern si Ministerul Muncii, urmand ca proiectul sa includa si Ministerul Finantelor si Ministerul Dezvoltarii pe masura ce progreseaza, potrivit EVZ.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea