Financiar

#videanu #impozit #forfetar #guvern #firme

Videanu: Impozitul forfetar este o eroare

Reprezentantii Guvernului contesta rand pe rand eficienta introducerii impozitului minim pentru firmele romanesti si spun ca nu au sustinut masura introdusa de Guvern, care mai "face cateodata erori", a declarat Ministrului Economiei, Adriean Videanu . Potrivit acestuia, masura prioritara pentru redresarea economica nu ar trebui sa fie colectarea banilor la buget, ci stimularea economica prin investitii in mediul privat .

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat la Forumul Economic Italia-Romania ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului, adaugand ca prioritatea Guvernului nu ar trebuie axata pe strangerea de bani la bugetul de stat, ci pe investitii pentru stimularea economiei .

"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei", a afirmat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, la forumul economic Italia-Romania, potrivit NewsIn.

Cea mai importanta resursa pe care Romania o are la dispozitie, spune Videanu, este economia subterana.

"Nu cred ca majorarea taxelor este solutia pentru majorarea venitului consolidat. Cred ca solutia este largirea bazei de impozitare a economiei subterane, care intr-un an si jumatate a crescut de la 23% la 33% in momentul de fata", a completat Ministrul Economiei.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea